Ana SayfaGüncelYüksekdağ’ın hem fotoğraflarına hem de kartpostallarına engelleme

Yüksekdağ’ın hem fotoğraflarına hem de kartpostallarına engelleme

HABER MERKEZİ – HDP’nin referandum kampanyası kapsamında Ankara ve Mersin’de düzenlediği ‘Hayır’ mitinglerinde, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın fotoğrafları ve kartpostalları polis tarafından alanlara sokulmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Ankara Kolej Meydanı’nda düzenlenen alanının girişinde polis tarafından kurulan kontrol noktasında aramalar yapılırken, milletvekilliği düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın fotoğrafları polis tarafından mahkeme kararı olduğu gerekçesi ile alana alınmadı.

Miting alanına daha önceden asılan Yüksekdağ’a ait posterler ise polisler tarafından toplatıldı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in konuşma yaptığı mitingde “Eş Başkanlığı kazandık, tek başkanlığa geçit yok” pankartları asılırken, platformdan sık sık Demirtaş’ın sembolleşen ”Seni Başkan Yatırmayacağız” sözleri de yükseldi.

  Demirtaş ve Yüksekdağ'dan 2 milyon seçmene kartpostal

Mersin’de de kartpostallara engelleme

HDP Mersin İl Örgütü tarafından Tırmıl Meydanı’nda düzenlenecek miting öncesi HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kartpostalları da polis tarafından engellendi.

HDP’liler tarafından miting alanına getirilen ve içerisinde Yüksekdağ’ın kartpostallarının bulunduğu kolinin arama noktasından geçirilmesine izin verilmedi.

Ayrıca ismi öğrenilmeyen bir gencin ise, Yüksekdağ’ın kartpostallarını dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.