Ana SayfaGüncel1 MAYIS | “Taksim 1 Mayıs alanıdır, gözaltılar hukuksuzdur”

1 MAYIS | “Taksim 1 Mayıs alanıdır, gözaltılar hukuksuzdur”

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs’ı kutlamak üzere Taksim Meydanı’na çıkmak isteyenlerin polis tarafından gözaltına alınması Kadıköy’de protesto edildi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak üzere Taksim Meydanı’nda çıkmak isteyen 181 kişi polis tarafında müdahale edilip gözaltına alındı.

İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde saat 19.30’da bir araya gelen yurttaşlar Taksim’e çıkmak isteyen gruplara yönelik polis müdahalesini ve gözaltıları protesto etti.

Eylemde sık sık “Bijî Yek gûlan”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

“Taksim 1 Mayıs alanıdır: Kazanacağız!” pankartının açıldığı protestoda avukat Mustafa Taylan Savran bilgi verdi.

“Gözaltılar hukuksuz”

Savran, gözaltılar hakkında herhangi bir yakalama kararının bulunmadığını ve bu yüzden hukuksuz olduğunu ifade etti.

Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep eden Savran, herhangi bir savcılık kararı olmadan gözaltına alınan yurttaşların ifade işlemlerinin başladığını söyledi.

Savran, gün boyunca 181 kişinin gözaltına alındığını ve şu ana dek 9 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.

“Taksim 1 Mayıs alanıdır”

Ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Murat Yıldırım, 1 Mayıs 1977’de yaşamını yitiren işçi ve emekçilerin ardından 40 yıl geçtiğini hatırlatarak alanın bir kez daha işçi ve emekçiye kapatıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların 1 Mayıs kutlama mesajları yayınladığına değinen Yıldırım, devamla şunları söyledi:

Ancak kendi mitingleri için kamu imkânlarını seferber edenler, konu işçi ve emekçiler olduğunda bütün toplu taşıma araçları kapatılarak, alanlar yasaklayarak emek düşmanı yüzlerini bir kez daha göstermektedir.

Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu ifade eden Yıldırım, yasağın hiçbir meşruluğu bulunmadığına dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.


Kaynak: dihaber