Ana SayfaGüncel80 gündür gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün kızı: Sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor

80 gündür gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün kızı: Sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor

HABER MERKEZİ – Dersim’e yönelik bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için 80 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün kızı Beyhan Gün, babasının sağlık durumunun daha da kötüye gittiğini söyledi.

Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda açlık grevine başlayan 70 yaşındaki Kemal Gün’ün eylemi 80’inci gününe girdi.

Gün, 74 kilo ile başladığı açlık grevinde 17 kilo kaybederek 57 kiloya düşmüş durumda.

Gün’ün sol gözünde görme kaybı da başladığı açıklanmıştı. Artı Gerçek’e konuşan Kemal Gün’ün kızı Beyhan Gün ise babası hakkında “Sol gözünde görme yetisini kaybetti ve yüzde 7 oranında görebiliyor” bilgisini aktardı.

Açlık grevinden kaynaklı sol gözünde görme kaybı yaşayan baba Gün, kas ağrıları yüzünden yürümede de zorluk çekiyor. Vücudundaki ağrılar nedeniyle uyku problemi yaşıyor.

Sağlık durumuna ilişkin konuşan kızı Beyhan Gün, şunları söylüyor:

Babamın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Sol gözünde görme yetisini kaybetti ve yüzde 7 oranında görebiliyor. Her akşam masaj yaparak ağrılarını dindirmeye çalışıyorum, ama başarılı olamıyorum. Babamın sağlık durumu için endişeleniyorum. Ağrılarını kesemiyorum. Akşam ağrılardan inliyor, gözüne uyku girmiyor.

Beyhan Gün son olarak “Kardeşimin kemiklerini versinler, babamı da alıp gidelim” diyerek, yetkililerin sessiz kalışına tepki gösteriyor.

Ne olmuştu?

Kemal Gün’ün 28 yaşındaki oğlu Murat Gün, 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirmişti.

Gün’ün de aralarında olduğu 11 DHK-C üyesinden 10’unun cenazesi ise halen ailelerine verilmedi.