Ana SayfaGüncelAbdullah Gül sessizliğini bozdu

Abdullah Gül sessizliğini bozdu

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın ‘adaylık’ önerisi sonrası bir açıklama yapması beklenen 11’inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini cumhurbaşkanlığı adaylığı için öneren Baykal’a “Ben ciddiye almadım ama bazıları çok ciddiye almış” sözleriyle yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında, son günlerde hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın ‘adaylık’ ile ilgili açıklamalarına işaret eden Abdullah Gül, “Bir siyasetçinin parti içi politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de söz konusu etti. Ben ciddiye almadım” dedi.

Gül konuşmasında AKP’lilere de eleştiride bulundu, “Ama bazıları çok ciddiye almışlar, bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini nasihat edecek kadar ileri gittiler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı görevinin ardından günlük siyasete girmeyeceğini söylediğini hatırlatan Gül, “Bilgimi, birikimimi de paylaşma sorumluluğum var. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim” dedi.

Gül’ün açıklamaları şu şekilde:

Bir siyasetçinin parti içi politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de söz konusu etti. Ben ciddiye almadım. Daha önce de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını.

Ama bazıları çok ciddiye almışlar, bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini nasihat edecek kadar ileri gittiler.

Başka bir nokta da şu. Uzun bir süredir bazı siteler başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, onun başarısında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağıza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler… Doğrusu bunların da nasıl organize olduğunu dünya biliyor artık.

Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım. Ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Bilgimi, birikimimi de paylaşma sorumluluğum var. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın içerisinde. Türkiye’nin önüne bakması gerekir. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler var. Herkesin bunlara yönelmesi gerekir. Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Yurt dışından kaynaklanan ciddi tehlikeler var.  Polemiklere sokmak için uğraşanları da ciddiye almam.

Baykal ne demişti?

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde destek vereceklerini, 11’nci Abdullah Gül’ün isminin gelmesi halinde ise bunu ciddiye alacağını söylemişti.

Baykal’ın açıklaması sonrası CHP ve AKP cenahında tartışmalar başlarken, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Abdullah Gül’ü ‘net bir tavır’ sergilemeye çağırmıştı.