Ana SayfaÇeviriAçlık grevindeki Filistinli tutuklularla ‘dalga geçen’ Pizza Hut dünya çapında boykot ediliyor

Açlık grevindeki Filistinli tutuklularla ‘dalga geçen’ Pizza Hut dünya çapında boykot ediliyor

HABER MERKEZİ – Pizza Hut İsrail’in sosyal medya hesabından paylaştığı, açlık grevindeki Filistinli liderle ‘dalga geçen’ gönderi tepkiye neden oldu. BDS (Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi) ve açlık grevindekilerin yakınları uluslararası boykot çağrısı yaptı.


Haber: EZGİ GÜL


Amerikalı fast food zinciri Pizza Hut, İsrail’deki Facebook hesabından açlık grevindeki Filistinli lider Merwan Barghouti’yle ‘dalga geçtiği’ bir gönderi paylaştı.

Filistinli liderin hücresindeki tuvaletin kenarında çikolata ve kurabiye yediği bir fotoğrafı “Barghouti, madem açlık grevini bozacaksın, pizza daha iyi olmaz mı?” notuyla paylaşan Pizza Hut İsrail, sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü.

Filistinli yetkililer, şu anda açlık grevinde olan Barghouti’nin yemek yediği fotoğrafın en az on yıllık olduğunu açıkladı ve bu fotoğrafın İsrail tarafından Filistin liderini lekelemek ve grevdekilerin moralini bozmak için servis edildiğini söyledi.

Newsweek‘in haberine göre Filistinliler, BDS (Filistin İçin İsrail’e Boykot Girşimi) ile birlikte Pizza Hut’ın logosunun üzerine bir mahkum ve İsrail Gözetleme Kulesi ekleyerek Twitter’dan “#Boycott_Israel” etiketiyle boykot kampanyası başlattı.

Gönderi Twitter’da geniş yankı uyandırdı, “#Boycott_PizzaHut” etiketi dünya çapında en çok kullanılan etiketlerden biri oldu.

Merwan Barghouti’nin oğlu Aarab Marwan Barghouti, “Yürüttüğümüz kampanya ile açlık grevleri için farkındalık oluşturacağız. Herkes uluslararası olarak boykotu desteklemeli” dedi.

Pizza Hut, yaptığı açıklamada özür diledi ancak bu paylaşımı yapan sorumluları açıklamadı.

Bunun üzerine Twitter kullanıcıları boykot çağrısını durdurmadı.

Açlık grevindeki liderin oğlu ise “Etiketin yayılmasını istiyoruz. Küresel bir fast food zincirinin böyle iğrenç bir açıklama yapmasından hayal kırıklığına uğradık. Resmi olarak özür dilenene kadar devam edeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sadece biraz nefes - AKIN OLGUN
Sonraki Haber
Marx'tan 'Türkiye Üzerine'