Ana SayfaGüncelAçlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için heyet oluşturuldu

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için heyet oluşturuldu

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe geri dönme talebi ile başlattıkları açlık grevi 64’üncü gününde. Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça’nın durumunu devlet yetkilileriyle görüşmek üzere heyet oluşturduklarını duyurdu. Gülmen ve Özakça’ya dayanışma ziyaretleri ise gün boyu sürdü.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için Ankara Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi eylemi 64’ününcü gününde.

Yüksel Caddesinde yapılan destek açıklamaları bugün de yüzlerce kişinin katılımı ile sürdü. Son günlerde sağlık durumları kötüye gittiği için alana gelmekte zorluk çeken Gülmen ve Özakça, alkış ve sloganlarla karşılandı.

Açıklamada konuşan kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, dün Gülmen ve Özakça’nın durumuna dair sendika, meslek odaları, dernek, vakıf, avukat, akademisyen, aydın ve yazarların bir araya gelerek yaptığı toplantıya dair bilgiler paylaştı.

Heyet oluşturuldu

Kozağaçlı, durumu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu gibi kurumlarla görüşmek üzere heyet oluşturduklarını ve bu kurumlardan randevu talep ettiklerini söyledi.

Kozağaçlı şunları söyledi:

Bizimle görüşülene kadar ısrar edeceğiz. Gerekirse günde birkaç kere heyetler halinden toplanacağız. Akademisyen, aydın, sanatçı, kurum temsilcileri, kamu emekçileri ve avukatlar ile gideceğiz. Onlara şunu söyleyeceğiz; Nuriye ve Semih’in gayreti, ısrarı, haksız yere işten çıkartılmış, açlığa, sivil ölüme, mahkûm bırakılmış kamu emekçilerinin sesidir. İnsanların ellerinden geleceklerini elinden alamazsınız.

Murathan Mungan: Daha hangi zulme hazır olmak lazım?

Öte yandan sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonrası akşam saatlerinde birçok kişi Gülmen ve Özakça ile dayanışmak amacıyla Ankara Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Dayanışma ziyaretine gelenler arasında şair ve yazar Murathan Mungan da vardı.

Mungan gazetecilere şu açıklamada bulundu:

Daha hangi zulme, hangi hukuksuzluğa hazır olmak lazım artık bilmiyorum. Bir şeyler söylememi istediniz, ama benim kelimelerim bitti. İnsanların bedenlerini öne sürecek kadar bir çaresizlik karşısında sözlerimin yeterince güçlü, anlamlı, işe yarar olacağını düşünmüyorum. Bu haksızlığa karşı sağduyulu olmaya çağıracağım kamuoyunun Türkiye’nin kaçta kaçıdır artık ben de bilmiyorum. Ahlak, vicdan, insanlık ne derseniz deyin onlara seslenmek istiyorum.  Ne kadarı kaldıysa insanlığınız, vicdanınızın, ahlakınızın, ne olur onlardan yardım almaya bakın. Muhtemelen söyleyeceklerimi duymak isteyenler benimle aynı şeyleri düşünüyor ve hissediyorlardır, duymak istemeyenlere sesim ulaşıyor mu bilmiyorum.

 

Sağlık durumları

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ani ölüm ve sakatlık riski ile karşı karşıya.

Semih Özakça’nın baş ağrısı, midede yanma, halsizlik, çabuk yorulma, nabız ve tansiyon düşüklüğü; Nuriye Gülmen’in ise sıklıkla kas ağrısı şikayeti, midede yanma, yürümede zorluk, nabız ve tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi şikayetleri var.

Gülmen 8 kilo kaybederken, Özakça ise 17 kilo kaybetti. Her iki isim de tıbbi müdahaleyi kabul etmiyor.

Ankara Tabip Odası: Wernicke-Korsakoff Sendromunun öncü belirtileri var

Ankara Tabip Odası ise Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarına ilişkin basın toplantısı düzenlemiş ve toplantıda konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumundaki bozulmaların Wernicke-Korsakoff Sendromunun öncü belirtileri olduğunu açıklamıştı.

CHP’li vekiller dayanışma için açlık grevinde

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dört milletvekili ise Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek için 24 saatlik açlık grevine başladı. Ali Şeker ve Orhan Sarıbal dün saat 15.00’te eyleme başlamıştı. Diğer vekiller Niyazi Nefi Kara ve Mehmet Tüm de dün akşam 21.00’de eyleme