Ana SayfaGüncelAçlık grevindeki Nuriye Gülmen’den çağrı: 60. günde yanımızda olun

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen’den çağrı: 60. günde yanımızda olun

HABER MERKEZİ – 58 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek büyüyor. Son olarak ziyarette bulunan HDP Milletvekili Mithat Sancar, “Destek büyütülmelidir” dedi. Ziyarette konuşan Nuriye Gülmen de iki gün sonra 60’ıncı güne girecek açlık grevlerinde dostlarının ve mücadele arkadaşlarının düzenleyecekleri etkinlik için çağrıda bulundu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi 58. gününde.

Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek büyüyor.

  Akademisyenler 'açlığı paylaşıyor': Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek açlık grevi başladı

İhraç edilen akademisyenlerin Kadıköy’de birer günlük süreli-dönüşümlü açlık grevi başlatmasının ardından Kocaeli’nde de eyleme bir destek geldi.

Destek amaçlı başlatılan bir günlük açlık grevine 4 genç katıldı.

‘Destek büyütülmeli’

Öte yandan Gülmen ve Özakça’ya destek ziyaretlerinde de bulunuldu.

Son olarak ziyarette bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, iki ismin de çok onurlu bir mücadele yürüttüğünü fakat yüzbinlerce insanın aynı durumda olmasına rağmen verilen desteğin cılız olduğunu ifade ederek, “Destek büyütülmelidir” dedi. Sancar, Gülmen ve Özakça ile direnen herkesin yanında olduklarını vurguladı.

Nuriye Gülmen: 60. günde yanımızda olun

Nuriye Gülmen de Sancar’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, kendilerinin “ölmek için” açlık grevine girmediklerini, yaşanan tüm baskılara karşı bir çığlık olmak istediklerini söyledi.

Gülmen, iki gün sonra 60’ıncı güne girecek açlık grevlerinde dostlarının ve mücadele arkadaşlarının bir etkinlik düzenleyerek hem açlıklarını paylaşacağını hem de kendilerine bir nefes olacaklarını ifade etti.

Gülmen, herkesin 60. günde kendilerinin yanında olmasını istediklerini, hiçbir şey yapamıyorlarsa dahi en azından ellerini tutmalarını istedi.

Gülmen, destek beklediklerini yineleyerek şunları dile getirdi:

En başından itibaren birlikte olsaydık açlık grevi yapmak zorunda kalmazdık. Kimse ben ne yapabilirim diye düşünmesin, gerçekten yapmak isteyenler için milyonlarca seçenek var. Herkesin farklı imkanları ve araçları var. Bunları kullanmak için sonuna kadar zorlamalılar. Kimse elimizden bir şey gelmiyor dememeli.