Ana SayfaGüncelAkat Ata: Hepimizin özgür olacağı günlere dek mücadeleye devam

Akat Ata: Hepimizin özgür olacağı günlere dek mücadeleye devam

HABER MERKEZİ – 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan ve bugün görülen duruşmada tahliye olan kapatılan KJA Sözcüsü ve eski milletvekili Ayla Akat Ata, “Özgürlük savaşının olduğu bir coğrafyada kimse özgür değildir. Hepimizin özgür olacağı günlere kadar bedeli ne olursa olsun, hep beraber omuz omuza vererek mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

30 Ekim 2016’da tutuklanan eski milletvekili ve KHK ile kapatılan KJA (Özgür Kadın Kongresi) Sözcüsü Ayla Akat Ata, hakkında 95 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tahliye edildi.

Akat Ata, cezaevi kapısında çiçekler ve “Jin jiyan azadi” sloganı ile karşılandı. Tutuklu olduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nden mahkeme için Diyarbakır’a getirilen Ata, mahkemenin ardından tahliye işlemleri yapılmak üzere Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Ata’yı cezaevi kapısında DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık, TJA, HDP ile DBP üye ve yöneticilerinin yanı sıra Ata’nın yakınları karşıladı.

“Tahliyelere sevinmeyi çoktan bıraktık”

Ayla Akat Ata

Kendisini bekleyenlere tek tek sarılarak teşekkür eden Ata, “Evet bir tahliye var ama biz tahliyelere sevinmeyi çoktan geride bıraktık. Önemli olan kişilerin tahliyesi değildir” dedi.

Kürt sorununun can yakıcı bir biçimde hissedildiğine dikkat çeken Ata şunları aktardı:

Kürt sorununun artık çok can yakıcı bir şekilde hissedildiği bir süreçte yıllardır sorunun çözümünün demokrasi ve barıştan geçtiğini söylediği için cezaevinde olan on binler şahsında biz bir tahliyeye sevinemeyecek durumdayız. Bıraktığımız yerden mücadeleye devam ediyoruz. Bu bir mücadele, bir özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. Ve ihtiyaç olduğu müddetçe de devam edeceğiz.

“Özgürlük savaşının olduğu bir coğrafyada kimse özgür değildir”

Cezaevinde yanında bulunan genç bir arkadaşının yazdığı yazıda “Özgürlük savaşının olduğu bir coğrafyada kimse özgür değildir” dediğini söyleyen Ata, devamla şunları ifade etti:

Ben de bugün mahkeme salonunda genç arkadaş şahsında hiç kimsenin özgür olmadığını söyledim. Hepimizin özgür olacağı günlere kadar bedeli ne olursa olsun, hep beraber omuz omuza vererek mücadeleye devam edeceğiz. Bugün benim şahsımda bu tahliyeden umutla çözüm bekleyen yüzlerce, binlerce arkadaşımı cezaevinde bırakmanın burukluğunu yaşıyorum.

Umut ediyorum devlet, kişilerin birbirlerine karşı işlediği suçlar kadar devletin kendi güvenliği aleyhine işlenen suçlar için de devletin göstermesi gereken sorumluluğu bir an önce yerine getirecektir. Bu da bir toplumsal barış ile mümkün olacaktır. Bir toplumsal barış adımı ile mümkün olacaktır.