Ana SayfaGüncelAKP’de 2019 hazırlığı: İstanbul’da Topbaş yerine Yıldırım planı

AKP’de 2019 hazırlığı: İstanbul’da Topbaş yerine Yıldırım planı

HABER MERKEZİ – AKP’nin 2019 yerel seçim hesaplarında aday olmayacağı kesinleşen İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine, referandumda ‘kaybedilen’ İstanbul’u geri almak için Başbakan Binali Yıldırım isminin konuşulduğu belirtiliyor.

Son günlerde ‘FETÖ’den tutuklu damadının tahliyesi ile gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 2019’da yeniden aday olmayacağı kesinleşen isimlerden biri oldu.

Referandumda ‘Hayır’ oyunun önde çıktığı İstanbul’da, Topbaş’ın yerine gelecek ismin ise Başbakan Binali Yıldırım olabileceği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre “İstanbul’u mutlaka yeniden geri almak zorundayız” diyen AKP teşkilatı, cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçiminden altı ay önce yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek adayın ‘Hayır’ bileşenlerinin çıkarabileceği bir aday karşısında başarı kazanacak bir isim olması kriterini benimsedi.

Haberde Yıldırım’ın adının AKP kulislerinde konuşulmaya başlandığı belirtiliyor.

Buna göre İstanbul’a aday gösterilmesi halinde Yıldırım’ın partili kimliğine vurgu yapılmaksızın bir kampanya yürütülmesi ve böylece 16 Nisan’da İstanbul’da ‘hayır’ oyu verenlerden de oy alması hedeflenecek.