Ana SayfaGüncelAnkara’da polis engeline rağmen Gezi’de hayatını kaybedenlerin isimleri Konur’da okundu

Ankara’da polis engeline rağmen Gezi’de hayatını kaybedenlerin isimleri Konur’da okundu

ANKARA – Ankara’da Gezi Direnişi’nin yıldönümü nedeni ile düzenlenmek istenen eyleme polis izin vermedi. Eylem için toplanan kitlenin önünün çevik kuvvet tarafından kapatılması üzerine kitle durumu sloganlar ve alkışlar ile protesto etti, engele rağmen isimleri okunarak Gezi’de hayatını kaybedenler anıldı.

Gezi Direnişi’nin 4. yıldönümü dolayısıyla çeşitli demokratik kitle örgütlerinin çağrısı ile Ankara’da Konur Sokak üzerinde bir araya gelindi.

Burada Gezi Direnişi esnasında hayatını kaybedenler anılmak istendi.

Ancak polisin eyleme izin vermeyeceğini bildirmesi ve Konur Sokak girişine barikat kurması üzerine kitle sloganlar atarak durumu protesto etti.

Eylem esnasında “Gezi’yi unutma unutturma”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” sloganları atılırken, hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Kitlenin polisin tutumunu protesto ederken Konur Sokak üzerinden Meşrutiyet Caddesi’ne yürümesi üzerine çevik kuvvet polisleri kitleyi takip etti. Kitle Meşrutiyet Caddesi üzerinden Selanik Caddesi’ne yürüyerek eylemini sona erdirdi.

O esnada Saçılık ve Karadağ darp edilerek alıkonuldu

Konur Sokak’ta Gezi Direnişi için kitlenin bir araya geldiği esnada ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganı ile eylemlerini devam ettiren Acun Karadağ ve Veli Saçılık da polisin müdahalesi ile açıklamala düzenledikleri İnsan Hakları Anıtı önünden uzaklaştırıldı.

Polis Karadağ ve Saçılık’ı sürükleyerek eylem alanından uzaklaştırdıktan sonra Karanfil Sokak girişinde serbest bıraktı.


Gazete Karınca
Previous post
TRT'de 'yayın akışı': 6 haftada AKP'ye 283 dakika, HDP’ye 'sıfır' saniye
Next post
GEZİ'nin 4. YILI | Ablukaya rağmen binler Taksim'de buluştu: 'Hayır bitmedi, mücadeleye devam'