Ana SayfaGüncelAnne Özakça: Çocuklarımızın ölmelerine asla izin vermeyeceğiz

Anne Özakça: Çocuklarımızın ölmelerine asla izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine dönmek için 67 gündür açlık grevinde oldukları Yüksek Caddesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan anne Özakça, “Çocuklarımızın ölmelerine asla izin vermeyeceğiz, tek talepleri olan işlerine geri dönmelerini istiyoruz” dedi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 67 gündür açlık grevi eyleminde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için basın açıklaması düzenlendi.

Eğitimcilerin “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattığı greve destek vermek için bir araya gelen grup, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.

Eylem alanına KHK ile işinden ihraç edilen ve Kadıköy’de eylemini sürdüren Betül Celep de destek için geldi. Eyleme Gülmen ve Özakça’nın anneleri, arkadaşları ve çok sayıda emekçi de destek verdi.

‘Tıbbi müdahaleye izin vermeyeceğiz’

Açıklamada ilk önce KHK ile ihraç edilen Acun Karadağ, bir konuşma yaptı. Karadağ, Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’nin köşesinde açlık grevi için sarf ettiği sözlere dikkat çekerek, “Biz direnenleri, terörle ilişkilendiren yazı yazmış ve ‘Açlık grevi bitirilmezse müdahale edilir’ diye tehdit ediyor. Sen kimsin, kimin adına konuşuyorsun, müdahale etme bilgisini nereden aldın?” diye sordu.

Açlık grevlerinin bitirilmesinin tek şartının işlerine geri dönmek olduğunu söyleyen Karadağ, şunları söyledi:

Mızrak artık çuvala sığmıyor, büyük suçlar işlediklerini biliyorlar, bunu söyleyemedikleri için de tetikçilerine havale ediyorlar. Arkadaşlarımıza yönelik herhangi bir tıbbi müdahaleye izin vermeyeceğiz.

Destek için açlık grevinde bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın annesine de selamlarını gönderen Karadağ, Cumartesi Annelerine de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

[irp posts=”34594″ name=”‘Anneler Günü’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başladılar”]

‘Direnişimiz büyüyor’

Ardından söz alan Gülmen ve Özakça’nın avukatı Engin Gökoğlu, bu direnişin herkesin direnişi olduğunu ifade ederek, Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede ve Yeni Şafak yazarı Salih Tuna’nın yazılarına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

Bunlar hiçbir şekilde direnişi köşelerine almadılar ama gelinen aşamada ise direnişe saldırıyorlar. Gelsinler direnişçilere sorsunlar, neden direndiklerini onlar anlatırlar, bizler anlatırız. Direnişimiz büyüyor, müdahale etmek istiyorlarsa önce bizi, aileleri ve bu kalabalığı ezip geçmeleri gerekecek. Müvekkillerimizin yanındayız, onlara sahip çıkacağız.

Anne Özakça: Çocuklarımızın ölmelerine asla izin vermeyeceğiz

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ise çocuklarının yanlarında olduğunu ifade ederek, açlık grevinin bitirilmesinin tek şartının Özakça ve Gülmen’in işlerine geri alınması olduğunu belirtti.

Anne Özakça, şunları söyledi:

İlk 120 gün AKP iktidarına kızgındık, ama son 67 gündür de öfkeliyiz. Bir gecede KHK ile binlerce insanı ihraç eden hükümet, bir gecede de bu insanları işlerine geri döndürebilir. Çocuklarımızın ölmelerine asla izin vermeyeceğiz, tek talepleri olan işlerine geri dönmelerini istiyoruz.

Semih Özakça: Anneler Günü’nü kutluyorum

67 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça da yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

Başta Ali İsmail Korkmaz’ın annesi, Cumartesi Anneleri, TAYAD’lı annelerin ve tüm dünya halklarının annelerinin ellerinden öper, Anneler Günü’nü kutlarım. Annelerimiz bizi bin bir cefa ile büyüttü, onların ellerinden öperim.

Konuşmaların ardından açlık grevi alanında günlerce mücadele eden ve KHK ile ihraç edilen Mehmet Dersulu annelere karanfil dağıttı.


* Bu haber dihaber’den kısaltılarak alınmıştır.