Ana SayfaGüncel‘Anneler Günü’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başladılar

‘Anneler Günü’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başladılar

HABER MERKEZİ – Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anneleri, 67 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek vermek için ‘Anneler Günü’nde destek açlık grevine başladı. Öte yandan Gülmen ve Özakça’ya destek için akademisyenlerin Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda başlattığı süreli-dönüşümlü açlık grevi ise bugün 10’uncu gününe girdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 67 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla dayanışma giderek büyüyor.

Gezi direnişi sırasında yapılan eylemlerde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için bir günlük açlık grevine başladı.

Antakya Parkı’nda ‘Anneler Günü’nde açlık grevine başlayan Emel Korkmaz ve Emsal Korkmaz’a aile bireyleri ve birçok yurttaş da destek verdi.

Ayrıca eylem alanına “67 gündür işi, emeği, onuru için direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özkaça’nın sesiyiz” yazıldı.

Kısa bir açıklama yapan Korkmaz ve Atakan, eğitimcilerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Korkmaz ve Atakan açlık grevi yapacaklarını internet üzerinden paylaştıkları videolar ile duyurmuştu.

Kadıköy’de dayanışma grevi sürüyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 67 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla akademisyenlerin Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda başlattığı süreli-dönüşümlü açlık grevi ise bugün 10’uncu gününe girdi.

Grevi, bugün Kemerburgaz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Bozdağ devraldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı yaşatmak ve direnişlerine destek vermek için açlık grevine girdiklerini belirten Bozdağ, şunları söyledi:

Bugün Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 67’nci günü, çok kritik bir nokta. Sesimizin basına, kamuoyuna özellikle siyasi iktidara duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü, muhatabımız o. KHK’lerle arkadaşlarımızı, bizi bir anda işsiz bırakan, hiçbir hukuki gereği olmaksızın bütün kamu alanlarından işimizi elimizden alarak yaşam alanımızı daraltan siyasi iktidarın kararını gözden geçirmesini ve arkadaşlarımızı tekrar işe almasını istiyoruz.

Gülmen ve Özakça’nın sadece “İşimizi geri istiyoruz” diyerek bu eylemi başlattıklarını hatırlatan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

Ama onlar sadece kendileri için bu eylemi yapmıyorlar. Onlar, hukuksuz bir şekilde tüm işsiz kalanlar için bu onurlu direnişi gerçekleştiriyorlar. AK Parti faşizmi adım adım ilerliyor. O nedenle bizim bu direnişi büyütmemiz, Nuriye ve Semih’e sahip çıkarak onların yaşama dönmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için de çoğalmalıyız. Direnişi büyütmeliyiz.