Ana SayfaÇalışma YaşamıAntalya’da kömür ocağında göçük: 2 madenci yaşamını yitirdi

Antalya’da kömür ocağında göçük: 2 madenci yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir kömür ocağında meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan 2 madencinin cansız bedenine ulaşıldı.

Antalya’nın Kemer ilçesi Ovacık mahallesindeki Balyak Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür madeninde, yoğun metan sıkışması nedeniyle göçük meydana geldi.

Göçük nedeniyle 2 işçi ocakta mahsur kaldı.

Bunun üzerine işçileri kurtarmak için madene giren 8 işçi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ocaktan çıkarılan işçiler Levent Korkmaz, Esen Çavuş, Ersin Akkuş, Hüseyin Durmuş, Feyzettin Bayramoğlu, Özgür Arık, Kadir Özbek ve Ömer Erdem ambulansla Antalya’daki hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.

Yoğun metan sıkışması nedeniyle yaşanan göçükte mahsur kalan işçiler 39 yaşındaki Levent Korkmaz ve 35 yaşındaki Esen Çavuş’un saat 03.00 sıralarından 830 metre derinlikte cansız bedenine ulaşıldı.

Levent Korkmaz ve Esen Çavuş’un cenazeleri, incelemeden sonra Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Antalya Valisi: Patlama yok ama yoğun gaz sızıntısı var

Antalya Valisi Münir Karaloğlu yaptığı açıklamada, göçüğün saat 19.43’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildiğini söyledi.

Çağrı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AFAD ekiplerinin bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına başladığını kaydeden Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

Maden ocağının kendi ekipleri de çalışmaya başladı. İki arkadaşımızın maalesef cesetleri tünelden çıkartılarak morga gönderildi. Patlama yok ama yoğun gaz sızıntısı var. Arkadaşların gazdan etkilenerek öldüğünü düşünüyoruz. Kesin sonuçlar otopsi raporundan sonra ortaya çıkacak. Çok yoğun gaz sızıntısı sonucu meydana gelmiş bir kaza. Soruşturma başladı, şu anda ekipler burada. Soruşturma olacak. Etraflıca savcılığımız, jandarma soruşturacak. Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü olayı inceleyecek.