Ana SayfaGüncelBahçeli ABD’ye ‘iki yol çizdi’, Erdoğan’ın sözlerini yineledi: ‘Başımızın çaresine bakarız’

Bahçeli ABD’ye ‘iki yol çizdi’, Erdoğan’ın sözlerini yineledi: ‘Başımızın çaresine bakarız’

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün gerçekleşecek Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili konuşmasında ABD’nin IŞİD’le mücadele eden YPG’ye silah teminine değinerek, bu karardan geri dönülmemesi durumunda, doğru olanın Türkiye’nin başının çaresine bakması olduğunu söyledi. Bahçeli “ABD’nin önünde iki yol vardır, ya ihanet ya dostluk” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde bugün gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme vardı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de bugün yapacağı görüşme kritik ve tarihi önemdedir” diyen Bahçeli, ABD’nin önünde artık iki yol olduğunu belirterek şunları söyledi:

Ya PKK/PYD ile ittifakını güçlendirecek ya da müttefiki Türkiye ile el sıkışacaktır. Ya ihanet ya dostluk! ABD’nin başka alternatifi yoktur.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce yaptığı “Başımızın çaresine bakarız” açıklamasını ‘oldukça anlamlı’ bulduğunu da ifade eden Bahçeli,  “Türkiye derme çatma bir ülke değildir. Eğer ABD ile ittifak kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmak doğal bir tercihtir” diye konuştu.

Bahçeli ABD’ye ‘iki yol’ önerisinin devamında ise “Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yalnız olmadığını bu kürsüden duyuruyorum” dedi.

  Erdoğan'la görüşme öncesi ABD kongresi Trump'ı mektupla uyardı: Türkiye'de muhalifler hapiste
  Erdoğan-Trump buluşması: Görüşmenin Suriye kısmı başlamadan bitti mi?