Ana SayfaGüncelBahçeli ‘idam’ için aceleci: Durmayalım, gecikmeyelim, alttan almayalım

Bahçeli ‘idam’ için aceleci: Durmayalım, gecikmeyelim, alttan almayalım

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, idam tartışmalarına değinerek, “İdam cezasına AKP destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Evet. O halde durmayalım. Alttan almayalım” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

İdam tartışmalarına değinen Bahçeli, “Durmayalım. Alttan almayalım. Gecikmeyelim” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz parti olarak hem cumhuriyetin savunucusu, hem de siyasetin toplumsal kaynağı olduğumuzu söylerken dayanağımız bunlardır. Değişen şartlara değişmeyen tepkiler verilmesi, yanlış teşhisleri getirecektir. Değişim, başkalaşma olmadığı gibi, ilerlemek için elzemdir. Yeni çağın sorunlarına eski yöntemlerle yaklaşılması, en başta kaynak ve emek israfına yol açacaktır. Bu çerçevede, milliyetçiliğin 48 yıllık tecrübelerimizin yol göstericiliğinde sosyo ekonomik sorunların çözümündeki kabiliyetini artırmaya çok ihtiyaç vardır.

‘21 Mayıs’ta 41 ilde kongre’

Kökleri farklı yerlere tutan sorunlara karşı direnç gösterilmesi, milliyetçiliğin olgunlaşan dinamik yapısıyla doğru orantılıdır. Milliyetçiliğin etnik sorunlara yönelik teklifleri, ekonomik krizlere yönelik tedbirleri gözden geçirilmelidir. Çevre sorunlarından kadın haklarına kadar, özellikle Türk milletçiliğin yeni şartlar altında söyleyecekleri vardır. Olmalıdır. Yerel ve evrensel ölçekte meydana gelen tüm meseleler, şüphesiz milliyetçiliğin değerlendirmeleri arasındadır. Olmalıdır. Bu vizyon beslenmeyen, kalben benimsemeyen, kim ya da kimler varsa onlarla hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. MHP, sırtında kurban kestirmeyecektir. MHP, elinde hançerle yürüyen siyasi çürümüşlere teslim olmayacaktır. Davasını bilmeyene ne tanık ne de kefil olunmayacağını yaşayarak gördük. Tamamladığımız 647 ilçe kongremizi mütakıben, 21 Mayıs’ta 41 ilimizde kongrelerimizi coşkuyla yapıp ne kadar inanmış kadrolara sahip olduğumuzu göstereceğiz. Bunu ısrarla görmek istemeyenleri ise yok sayacağız.

‘İdam için gecikmeyelim’

Bir kez daha kararlılığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi, TBMM’de görüşülüp kabul edilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır. Buradadır. Bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı, işte TBMM. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız. İdam cezasına AKP destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Evet. O halde durmayalım. Alttan almayalım. Gecikmeyelim. Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl keseceğini herkese gösterelim. Kötülerde ar olmaz. Türk milletinin kesinlikle affı olmaz, olmayacaktır.