Ana SayfaGüncelBarış Bloku, Gülmen ve Özakça için cezaevi önündeydi: ‘Ölüm değil çözüm istiyoruz’

Barış Bloku, Gülmen ve Özakça için cezaevi önündeydi: ‘Ölüm değil çözüm istiyoruz’

HABER MERKEZİ – 82’inci gününe giren açlık grevi eylemlerini cezaevinde devam ettiren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın durumuna dikkat çekmek için Sincan Cezaevi önünde eylem yapan Barış Bloku hükümete, “Ölüm değil çözüm istiyoruz” çağrısında bulundu.

Barış Bloku, Kanun Hükmüne Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için yaptıkları açlık grevi eylemi nedeniyle tutuklanan ve 82’inci gününe giren eylemlerini cezaevinde devam ettiren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi önünde eylem yaptı.

Eyleme akademisyenler Baskın Oran ve Asya Ülker ile HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de destek verdi.

Barış Bloku üyelerinin cezaevi önünde döviz ve pankart açmalarına izin verilmedi.

Basın açıklamasını yapan Barış Bloku Eş Sözcüsü Zelal Ekinci, KHK’lerle yaşanan ihraçları hatırlatarak şunları söyledi:

Devletin bu insanları düşman ilan ederek açlığa, işsizliğe, dışlanmaya mahkum ettiğini sessizce izleyenler, her gün biraz daha vicdanlarını kaybettiklerinin farkına varamadılar. KHK’lar ile iç hukuk yolları kapatıldı. Sözde bir OHAL komisyonu kuruldu. Ancak komisyonun nasıl çalışacağı anlaşılamadı. İç hukuk yolları tükenmediği için AİHM’nin de davalara bakmadığı bu süreçte, hak aramak için mücadele yöntemi bulamayan 37 insan intihar etti. Nuriye ve Semih ise adalete ulaşabilmek için bedenlerini açlığa yatırdılar. Bizler onlara başka mücadele seçenekleri sunamadığımızı hatırlamalı, vicdanımızın sesiyle onlara destek olmalıyız.

Gülmen ve Özakça’nın, “herkesin kendi sessizliğinde uyuduğu bir dönemde adaletsizliğe uğrayanların çığlığı olduğunu” belirten Ekinci, hükümete “Ölüm değil çözüm istiyoruz. Haklı talepleri için seslerini duyurmaya çalışan bu gençlerin derhal serbest bırakılması ve işlerine iadeleri için hükümeti acilen göreve çağırıyoruz” ifadeleriyle çağrıda bulundu.