Ana SayfaToplumsal CinsiyetBarış İçin Kadınlar: Gülmen ve Özakça’nın seslerine ses katmak için sokaklara

Barış İçin Kadınlar: Gülmen ve Özakça’nın seslerine ses katmak için sokaklara

HABER MERKEZİ – Barış İçin Kadın Girişimi, 66 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak için tüm kadınları Kadıköy’de bir araya gelmeye çağırdı.

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 66 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek çağrısı yaptı.

Kadınlar, yaptıkları yazılı açıklamada Gülmen ve Özakça ile dayanışma çağrısında bulundu.

BİKG, bugün (13 Mayıs) tüm kadınları hayata sahip çıkmak, KHK’lere karşı Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sesine ses katmak için saat 16.00-18.00 arasında Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelmeye çağırdı.

‘Gülmen ve Özakça’nın seslerine ses katmak için’

Barış İçin Kadın Girişimi tarafından yapılan açıklama şöyle:

5 Mayıs Cuma gününden bu yana bir grup Barış Akademisyeni arkadaşımız işlerini geri almak için 66 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın seslerine ses katmak, KHK’larla hayat söndürenlerin karşısında yaşamı, adaleti, emeği savunmak için Khalkedon Meydanı’nda dönüşümlü açlık grevi yapıyor.

OHAL’le birlikte 110 bini aşkın kişinin ihraç edilerek işinden, sağlık güvencesinden, seyahat özgürlüğünden mahrum edildiği, yaşamlarının değersizleştirildiği, hayatın kendisine bir savaş açıldığı ve insanların bir nevi sivil ölüme mahkûm edildiği bu süreçte biz kadınlar barışın ve yaşamın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak için bugün Khalkedon nöbetine katılıyoruz.

Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve KHK’lerle veya KHK tehdidiyle hayatları, umutları sınırlanmaya çalışılan binlerce insanın seslerine ses katmak için, hepimizin geleceği için sokaklara.