Ana SayfaGüncelBASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ | ‘Gazeteciler tutukluyken bu günü kutlayamıyoruz’

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ | ‘Gazeteciler tutukluyken bu günü kutlayamıyoruz’

HABER MERKEZİ – Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Çağlayan’daki adliye önünde açıklama yapan gazeteciler, tutuklu gazetecilere özgürlük isteyerek, “Bu kadar gazeteci tutuklu iken, bu kadar baskı var iken, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayamıyoruz” dedi.

DİSK’e bağlı Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde cezaevlerindeki gazetecilere özgürlük istemek amacıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Birçok gazeteci ve basın çalışanının katıldığı açıklamada, “Gazetecilere özgürlük” pankartı açıldı, “Özgür basın susturulamaz, Özgür basın özgür ülke, Gazetecilere özgürlük” dövizlerini taşıyarak aynı içerikte sloganlar attı.

‘Gazeteciler tutukluyken bu günü kutlayamıyoruz’

dihaber’de yer alan habere göre açıklamada konuşan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, çok sayıda gazetenin ve haber ajansının kapatıldığını, her gün sansür uygulamalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Bu kadar gazeteci tutuklu iken, bu kadar baskı var iken Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayamıyoruz. Onun yerine adliye binası önünde basın açıklaması yapmayı uygun bulduk.

Eren, tutuklu gazeteci meslektaşlarının serbest bırakılması ve gazeteciler üzerindeki baskıların son bulması gerektiğini sözlerine ekledi.

‘Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz’

Basın açıklaması metnini okuyan Gazeteci Ceyda Karan, Türkiye’deki birçok kişinin her geçen gün Dünya Basın Günü’ne yabancılaştığını ve aynı zamanda özlem duyduğunu söyledi.

Karan, basın özgürlüğünün demokrasi için, insan haklarının tanındığı bir düzen için ön koşul olduğunu her zaman söylediklerini belirtti.

Yaşadıkları topraklara bir gün güzel günlerin doğacağını ifade eden Karan, “Basın kuruluşlarının kapatılmadığı, gazetecilerin baskıya maruz kalmadığı bir ülke için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ise, bugün gazetecilerin eskiye oranla daha da baskı altında olduğuna dikkat çekti.

Tutuklu gazetecilerin tecrit altında, kitaptan, gazetelerden yalıtıldığını vurgulayan Mavioğlu, “Bugün iyi haber yapabilecek olan gazeteciler tutuklanarak diğer gazetecilere baskı ve ibret unsuru olarak gösterilmesine şiddetle karşıyız” diye konuştu.




Önceki Haber
Bir kadın eski erkek arkadaşı tarafından yaralanıp cinsel saldırıya maruz bırakıldı
Sonraki Haber
Şengal için 'no fly zone' - ELEND AYDIN