Ana SayfaGüncelBaydemir’den Erdoğan’a: Sen ne zaman AKP’den ayrıldın ki?

Baydemir’den Erdoğan’a: Sen ne zaman AKP’den ayrıldın ki?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye üyeliğine ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “İyi de kurban, sen ne zaman partiden ayrıldın ki. İlk günden beri zaten partiyi sen yönetiyorsun” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında konuştu.

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından kurucusu olduğu AKP’ye bugün resmen üye olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Baydemir, şunları söyledi:

Erdoğan bugün partisine bir kez daha üye olmuş. İyi de kurban, sen ne zaman partiden ayrıldın ki. İlk günden beri zaten partiyi sen yönetiyorsun.

Hukuk dışı bir şekilde Figen Yüksekdağ’ın üyeliği düşürüldü. Gün gelecek Figen Yüksekdağ bu partiye üye olacak

Baydemir’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Kıdem tazminatına göz dikmişler’

2002’de işsizlik % 6-7 düzeyindeydi bugün ise her 5 kişiden biri işsiz. Kürt coğrafyasında ise, her 5 gençten 4’ü işsiz.

2004’te 181 bin taşeron işçi vardı, bugün ise en az 1 buçuk milyon… Taşeronluk 21. yüzyılın köleliğidir. Köleliğe hayır!

Son bir kale kalmış emekçinin elinde, kıdem tazminatı. Ona göz dikmişler. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır!

Sömürü düzenin sona ermesi için,emekçilerin hayırı ile özgürlük talebindeki Kürtlerin hayırlarının buluşmasının zamanı gelmiştir.

KHK’lere tepki

AKP, müttefiki olan şer cephesiyle devlete bir format veriyor. Bu format yenilikmiş gibi sunuluyor. Oysa bu İttihatçılık’tır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki tüm haklar, KHK ile ortadan kaldırılmış durumda. Susma. Çünkü sustukça sıra sana gelecek!

‘Rojava’ya saldırmak IŞİD’i güçlendirmektir’

Ne diyor Erdoğan, “AKPM’nin kararını tanımıyoruz”. Sayın Cumhurbaşkanı, bu karar senin politikalarının ortaya çıkardığı sonuçtur.

Rojava’ya, Şengal’e saldırmak IŞİD’i güçlendirmektir. Kürt düşmanlığı şimdiye dek kimseye kazandırmadı. Size de kazandırmayacak.

CHP’den bir yetkili, “Operasyon gecikmiştir” diyor. Geciken sizin anlama kapasiteniz. Operasyonlar 35 yıldır yapılıyor. Sonuç ne?

Sanırsınız, AKPM bu ülkenin düşmanı. Oysa AKP, vesayetle mücadele ediyorum dediği 2002-2009 arasında en çok AKPM’den destek aldı.

Hiç kaçarı yok. Yapılması gereken; içeride, dışarıda çatışmaya karşı çıkmaktır.