Ana SayfaGüncel‘Berkin Elvan Bostanı’ dördüncü kez yeşerecek

‘Berkin Elvan Bostanı’ dördüncü kez yeşerecek

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden çocuk ve gençlerin isimlerini yaşatmak için kurulan ‘Berkin Elvan Bostanı’, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek “Ekim Şenliği” ile bir kez daha yeşerecek.

Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ismini yaşatmak için Yüzüncü Yıl İnisiyatifi tarafından Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde kurulan “Berkin Elvan Bostanı” bu yıl dördüncü kez yeşerecek.

Berkin Elvan’ın ismini yaşatmak istediklerini söyleyen inisiyatiften Nilgün Kılıç, dihaber’e yaptığı açıklamada ekolojik yaşama da destek vermek istediklerini söyledi.

Mahallelilerin birbirleriyle olan ilişkilerini artırmak için de böyle bir bostan oluşturduklarını belirten Kılıç, “Mahalleli artık bizim projemizi örnek alarak kendi bahçelerinde ekolojik bostanlar kuruyor, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyor” diye konuştu.

“Her yıl ‘Ekim Şenliği’ yapıyoruz” diyen Kılıç, gündemin yoğunluğundan kaynaklı olarak bu yıl için etkinliği Pazar günü yapmayı planladıklarını ifade etti.

Bostanda, yine Gezi sürecinde yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert’in fidanları da bulunuyor.

İmece usulü bir çalışma

Bostanlarında suni gübre ve ilaçlamanın olmadığını söyleyen inisiyatifin bir diğer üyesi Elif Noyan, pazarda atılan ürünlerin doğal gübre haline getirilip kullanıldığını ifade etti.

Bostanın etrafının tel örgülerle kapatıldığını söyleyen Noyan, “Bostanın sulanması, çapası, çalışması da yine imece usulü ile halk tarafında yürütülüyor” dedi.