Ana SayfaGüncelBerkin’in annesinden Silopi’de öldürülen çocuklar için ‘Kader’ diyen Vali’ye tepki

Berkin’in annesinden Silopi’de öldürülen çocuklar için ‘Kader’ diyen Vali’ye tepki

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi’nde çocuklarını yitiren aileler, Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’un ailesini ziyaret etti.  “Acımız ve yaramız aynı” diyen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Silopi’de polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu iki kardeşin ölümüne değinerek, “Katledeceksin ve buna ‘kader’ diyeceksin. Kader bu değil. Ben böyle bir kaderi kabul etmiyorum” dedi.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu üyeleri, Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen Kemal Kurkut’un ailesini evinde ziyaret etti.

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın da yer aldığı heyet aile ile dayanışmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaret sonrası Diyarbakır’a dönenen ve dihaber’e konuşan konuşan Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, Türkiye’de yıllardır binlerce kişinin polis ve asker tarafından öldürüldüğünü; ancak tüm faillerin “cezasızlık” politikasıyla suçlarından kurtarıldığını söyledi.

Kesanbilici şöyle konuştu:

Gezi dahil olmak üzere benim gibi yaralanan hiçbirinin davası açılmadı. Bununla birlikte açılanlarda da katillere ödül gibi cezalar verildi. Çok büyük bir cezasızlıkla devlet bu katilleri ödüllendirmektedir. Bu hak ihlallerini kamuoyuna taşıyanlar içeri alınırken, tutuklanırken, katillerin ise gözaltına alınıp hemen serbest bırakıldığını görüyoruz. Gezi’den Kemal Kurkut’a kadar geçen zamana dek hiçbir katil ceza almış değil. Burada devletin ciddi bir şekilde askerlerini, polislerini koruduğunu ve kolladığını görüyoruz.

Biz bugün sadece Ali, Berkin ve Kemal Kurkut gibi katledilişleri kameralara yansımış olanları konuşabiliyoruz. Diğerlerinden de görüntüleri olmadığı için ‘Bombacı, terörist’ diye bahsediliyor. Yaşananların tamamını bir bir vicdan süzgecinden geçirmemiz gerekir.

‘Acımız ve yaralarımız aynı’

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise devletin “cezasızlık” politikası nedeniyle çocukların katledilmeye devam edildiğini söyledi.

Anne Elvan şöyle konuştu:

Benim oğlum daha 14 yaşında ve ekmek almaya giderken katledildi. Onu ‘terörist’ ilan ettiler. Aynı şeyi Kemal Kurkut için de yapmaya çalıştılar. Eğer o görüntüler olmasaydı Kemal de ‘bombacı’ olarak bilinecekti. Ben buraya aileye başsağlığı dilemeye gelmedim. Çünkü bu çocuklar herhangi bir şekilde ölmediler. Bu çocuklarımız devlet tarafından katledildiler. Acımız ve yaramız aynı. Bu yüzden dayanışmaya, destek olmaya geldim.

‘Kader bu değil, böyle bir kaderi kabul etmiyorum’

Silopi’de polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 6-7 yaşındaki iki kardeşin ölümüne ve olayın ardından Şırnak Valisi’nin yaptığı “Kader” açıklamasına tepki gösteren Elvan şunları söyledi:

Valiye şunu söylemek istiyorum. O panzer veya akrep gelip sana çarpsın o da onun kaderi olsun. O bunu kabul ediyor mu? Katledeceksin ve buna kader diyeceksin. Kader bu değil. Ben böyle bir kaderi kabul etmiyorum.

  Silopi'de polislerin zırhlı araçla girdiği evde 2 çocuk yaşamını yitirdi, Vali 'kader' dedi



Önceki Haber
60 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça için Avrupa Konseyi'ne mektup
Sonraki Haber
'Şii hilaline' İsrail salvosu ve Suriye’de güvenli bölgeler – ABDULMELİK Ş. BEKİR