Ana SayfaGüncelCHP, Fikri Sağlar için disiplin soruşturması istedi

CHP, Fikri Sağlar için disiplin soruşturması istedi

HABER MERKEZİ – CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide ‘tek adam’ olduğunu söyleyen ve olağanüstü kurultay çağrısı yapan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talep etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ise olağanüstü kurultayın yapılmayacağını açıkladı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partinin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi.

Olağanüstü kurultay yok

Böke’nin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise partinin gündeminde olağanüstü bir kurultay olmadığını belirterek, olağan kurultayın takvime uygun olarak yapılacağını ve sürecin başlatıldığını açıkladı.

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide ‘tek adam’ olduğunu şu sözlerle savunmuştu:

Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında ‘tek adama karşıyız’ propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu! Bu şuna benziyor; kadına şiddete karşı çıkıyorsun. Eylemler yapıyorsun ama eve gidip karını dövüyorsun.

CHP’li Sağlar ayrıca olağanüstü kongreye gidilmesini istemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün yaptığı açıklamada partide olağanüstü kurultay isteyenlere rest çekerek “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” demişti.

CHP liderinin bu açıklaması ile Fikri Sağlar’ı işaret ettiği yorumları yapılmıştı.