Ana SayfaGüncelCHP’li Ağbaba: SADAT ve Osmanlı Ocakları, AKP’nin silahlanmış milis güçleri

CHP’li Ağbaba: SADAT ve Osmanlı Ocakları, AKP’nin silahlanmış milis güçleri

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, SADAT ve Osmanlı Ocakları’nın AKP’nin silahlanmış milis güçleri olduğunu söyledi ve 16 Nisan referandumu sonrası CHP’nin sokağa çıkmadığı yönündeki eleştiriler hakkında, “AKP’nin birçok sivili silahlandırdığı o akşam belki bir olay olabileceğini düşündük” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ozguruz.org’da Hayko Bağdat’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Ağababa, 16 Nisan referandumu gecesi ve sonrasında şaibe tartışmalarının yürüdüğü seçim sonuçlarını protesto edenleri CHP’nin yalnız bıraktığına dair eleştiriler hakkında “CHP, sokağa çıkanları kötü gözle görmüyor, sokağın meşruiyetini tartışmıyor, sokağa çıkan sivil toplum kuruluşlarına katkı veriyor, ama sokağa çıkma konusunda bir davet yapmıyor. Çünkü ‘Hayır’ diyenlerin kazandığı, haklı göründüğü o ortamda AKP’nin kışkırtması ile insanlara zarar gelebileceğini düşündük” ifadelerini kullandı.

‘SADAT ve Osmanlı Ocakları, AKP’nin silahlanmış milis güçleri’

SADAT ve Osmanlı Ocakları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba şunları söyledi:

 SADAT var, Osmanlı Ocakları örgütlenmesi var. Osmanlı Ocakları, tamamen AKP’nin silahlanmış milis güçleri… Gezi eylemlerindeki o barışçıl eylemler sonrasında, herhangi bir sivil eyleme karşı müdahale amacı ile kuruldular. 15 Temmuz sonrası görüntülere bakıldığı zaman onların silahlı olduğunu tahmin edebiliriz. Ayrıca bu silahlı örgütlenmelerle işbirliği yapan birkaç mafya grubunun olduğuna dair duyumların da Genel Başkanımıza bilgi olarak geldiğini söylemek isterim. AKP’nin birçok sivili silahlandırdığı o akşam belki bir olay olabileceğini düşündük. Belki ortamı terörize ederek, eylemcilerin arasına provokatörler sokarak %50 üzerindeki pırıl pırıl, meşru birleşmeyi provake edecek olaylar olabilir duygusuyla bu çağrıyı yapmadık.