Ana SayfaGüncelCHP’li Altay: Bölgedeki Kürtleri tehdit olarak gören anlayış barışa hizmet etmez

CHP’li Altay: Bölgedeki Kürtleri tehdit olarak gören anlayış barışa hizmet etmez

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hükümetin YPG politikasını da eleştirdi. “Bütün bölgedeki Kürtleri tehdit olarak gören, terörist olarak gören anlayış barışa hizmet etmez” diye konuşan Altay, “Aslolan terör örgütlerinden gelen tehlikeyi minimize etmek” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretini değerlendirdi.

CHP’li Altay ziyareti “Bir fotoğraf verme güdüsü ihtiyacı; özellikle sadece ve sadece bundan kaynaklı bir ziyaretle karşı karşıyayız. Bir emojiyle tarif edilebilecek bir ABD’ye gidiş geliş kalmıştır. ABD’de Türkiye’nin itibari bir kere daha yerle yeksan edilmiştir” sözleriyle yorumladı.

Duvar’ın haberine göre Erdoğan’ın YPG’yle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Altay, hükümetin YPG politikasını eleştirdi.

“Sorunu PYD, PKK çerçevesine sıkıştırmak doğru değil” diyen Altay, Hükümete YPG ile Süleyman Şah türbesini taşıdıkları hatırlatmasının yapılması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye’nin hükümet olarak Kürtlerle kavgası olmaz, olmamalı. Terör örgütleriyle kavga edilir” diye konuşan Altay, şöyle devam etti:

Bütün bölgedeki Kürtleri tehdit olarak gören, terörist olarak gören anlayış barışa hizmet etmez. Aslolan terör örgütlerinden gelen tehlikeyi minimize etmek. Suriye, Irak toprak bütünlüğüne hizmet edecek politikalar gerekli.