Ana SayfaGüncelCHP’li Kaya’dan HDP’ye ve ‘Hayır’ cephesine mesaj: Gelecekte birlikte bir hareketi büyütebiliriz

CHP’li Kaya’dan HDP’ye ve ‘Hayır’ cephesine mesaj: Gelecekte birlikte bir hareketi büyütebiliriz

HABER MERKEZİ – CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, demokratik bir ittifakın mümkün olabileceğini söyledi, HDP ile ‘Hayır’ cephesine şu mesajı verdi: “Geçmiş hataların üzerine yüklenerek geleceği kurma şansımız yok. Gelecekte birlikte bir hareketi büyütebiliriz. Bu mümkün, bunun zemini var.”

Eğitim Sen’in 10’uncu Genel Kuruluna katılımcı olarak gelen, aynı zamanda Eğitim Sen’in kurucularından olan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, ihraçlar, eğitimcilere yönelik baskı ve saldırılar ile gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Dört bir yanı Yüksel’e dönüştürmek mümkün”

Açlık grevi eylemindeyken tutuklanan ve eylemlerini cezaevinde sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın direnişine dikkati çeken Kaya, iki eğitimcinin sadece kendileri için deği, bir bütün olarak ihraç edilen yüz binler için ‘ölüme yattığını’ söyledi.

CHP’li Kaya, “Türkiye’nin dört bir yanını Yüksel Caddesi’ne dönüştürmek mümkün” diye konuştu.

Türkiye’nin açık cezaevine dönüştürüldüğünü söyleyen Kaya, “Bu ablukayı dağıtacak olan bizim örgütlü mücadelemiz. KESK ile Eğitim Sen burada motor güçtür. Eğitim Sen’in bu konuda daha atak davranması lazım” dedi.

16 Nisan referandumundan sonra ortaya çıkan “Hayır” cephesinin demokratik bir ittifak kurma zeminine sahip olup olmadığı hakkında da konuşan Kaya, demokratik bir ittifakın mümkün olabileceğini söyledi.

“CHP’nin ve HDP’nin tek başına şansı yok, asgari müşterekte bir araya gelinmeli”

Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile CHP ittifakından çok, yüzde 53 oranında bir ‘Hayır’ cephesi olduğunu aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

Yüzde 53’e yakın ‘Hayır’ cephesi var. Bunlar bir araya geldiler. Şimdi bunu bütünlüklü bir arada götürmek iradesini ortaya koymamız gerekiyor. Türkiye’de sistem değişmiştir. Türkiye’deki rejim değişikliğinin önüne geçebilmek için, bu sistem değişikliğinde yüzde 50 artı biri yakalamamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunu tek başına yakalama şansı yoktur. HDP’nin de bunu tek başına yakalama şansı yok. Bunu da görüyoruz. Onun dışında rejim değişikliğine karşı duran insanların da siyasal hareketlerin de bunu tek başına yapma şansları yok. O zaman yapılması gereken asgari müşterekte yan yana gelmektir. CHP, HDP ve diğer siyasi partiler bunu önlerine bir görev olarak koymalılar.

“Gelecekte birlikte bir hareketi büyütebiliriz, bu mümkün”

Dokunulmazlıkların kaldırılması, partisinin tutumu ve HDP’li vekillerin tutukluluğuyla ilgili de değerlendirmede bulunan CHP’li Kaya, partisinin dokunulmazlık konusundaki tutumunun “taktik adım” olduğunu ifade ederek, HDP’li vekillerin tutuklanmasının “doğrudan dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olmadığını” savundu.

CHP’nin eksikliklerinin olabileceğine de işaret eden Kaya, “Ama önemli olan geçmişi tekrar ederek, geçmiş hataların üzerine yüklenerek geleceği kurma şansımız yok. Gelecekte birlikte bir hareketi büyütebiliriz. Bu mümkün. Bence bunun zemini var” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir yılda 7 kişiyken 97 kişi oldular: Erkekler batırdı, kadınlar 'Yapamazsınız' denilen her şeyi yaptı
Sonraki Haber
'Ciddi bir yanlış anlaşılma var' diyen Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Bana göre seni yanılttılar