Ana SayfaGüncelCHP’li Yarkadaş gözaltındaki gazeteci Güven’le görüştü: ‘Absürt bir soruştura, trajikomik gözaltı’

CHP’li Yarkadaş gözaltındaki gazeteci Güven’le görüştü: ‘Absürt bir soruştura, trajikomik gözaltı’

HABER MERKEZİ – Gözaltındaki Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven’le görüşen CHP milletvekili Barış Yarkadaş, “Absürt bir soruşturma yüzünden trajikomik bir gözaltı süreci yaşıyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haberde, ‘İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti’ başlığını kullandığı gerekçesiyle  evine yapılan polis baskını ile 2 gün önce gözaltına alınmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de gözaltında tutulan Güven’le görüştü. Savcılığın verdiği izin sonrası Emniyet Müdürlüğü’ne giden CHP’li vekile Güven’in avukatı Turan Aydoğan ile gazetecinin kızı Demet Güven Akyıldız da eşlik etti.

Yarkadaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Oğuz Güven’in sağlığı da morali de yerinde… Kendisini merak eden tüm dostlarına selamlarını yolladı” dedi.

Yarkadaş görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

Oğuz Abi 1997’de Zordur Zorda Gülmek adlı bir kitap çıkarmıştı. Bu kitapta 1980 askeri darbe sürecinde yaşanan trajikomik tutuklama ve gözaltı hikâyelerini toplamıştı. Şimdi kendisi bu trajikomik gözaltılarından birinin kahramanı haline dönüştü. Sanırım çıkınca, yaşadığı bu absürtlüğü de bir kitapta toplar ve tarihe not düşer. Bugün Oğuz Güven ve diğer gazetecilerin yaşadıkları askeri darbe dönemlerini aratmıyor. Absürt bir soruşturma yüzünden trajikomik bir gözaltı süreci yaşıyor

Dünyanın en absürt soruşturmalarından birine tanık oluyoruz. Soruşturmanın neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Tek sayfalık suçlama tutanağı, adeta tel tel dökülüyor. Sayfada iki dakika kalan, ardından yakışıksız buldukları için sildikleri başlık için yorum yapan kişiler bile soruşturma kapsamına alındı. Şimdi bu kişilerle Oğuz Güven arasında bir bağ kurulmaya çalışılıyor. Bunun adı zorlama ve hukukun arkasından dolanmadır.