Ana SayfaKadınCinsel saldırı ve gasp davasında ‘yüzük imitasyon’ indirimi

Cinsel saldırı ve gasp davasında ‘yüzük imitasyon’ indirimi

HABER MERKEZİ – Ankara’da özel halk otobüsünde bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ve ardından tehdit ederek yüzüğünü gasp eden İbrahim Tuncay’a verilen 34 yıl 8 ay hapis cezasında ‘yüzüğün imitasyon’ olması gerekçe gösterilerek indirime gidildi.

Ankara Etimesgut’ta 4 Ocak 2017 tarihinde bir kadın bindiği özel halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya maruz bırakılıp, tehdit edilmişti.

Sanık şoför İbrahim Tuncay’ın yargılandığı dava Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Tuncay’a verilen cezanın gerekçeli kararında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 17 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 yıl, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 4 yıl, ‘tehdit’ suçundan 1 yıl, ‘yağma’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verildiği kaydedildi.

Ancak mahkemenin kararında, Tuncay’ın cinsel saldırıdan sonra gasp ettiği “yüzüğü imitasyon olduğunu bilmeden gasp ettiği” belirtildi. Bu nedenle cezada üçte bir oranında indirime gidildi.

Avukat Şimşek: Ceza üst sınırdan tayin edilmelidir

Saldırıya maruz bırakılan kadının avukatı Hüsniye Şimşek, itiraz başvurusunda, yüzüğün maddi değerinin düşük olması gerekçesiyle cezada indirim yapılmasına karşı çıkarak şunları söyledi:

Zorla alınan yüzüğün maddi değerinin düşük olması indirim sebebidir ancak suçun işleniş biçimi, sanığın kastının yoğunluğu, failin amaç ve saiki ile suçun işlendiği saat dikkate alınarak cezanın üst sınırdan tayin edilmesi gerekmektedir.

Yüzüğün değerinden dolayı indirime gidilecek ise de üst sınırdan verilen ceza üzerinden indirim yapılması usul ve yasaya uygun olacağı gibi adalet duygusunun tatmini için de zorunludur.