Ana SayfaGüncel‘Çocuklar başardı Hrant Ahparig’: Kamp Armen’in yeniden inşası onaylandı

‘Çocuklar başardı Hrant Ahparig’: Kamp Armen’in yeniden inşası onaylandı

HABER MERKEZİ –  Aralarında Hrant Dink ve Rakel Dink’in de bulunduğu Anadolu’daki Ermeni çocukların getirilerek eğitim aldığı Kamp Armen’in yeniden inşa edilmesi için engel kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, gerekli imar değişikliğini oybirliği ile kabul etti.

Hrant ve Rakel Dink’in tanıştığı yer olan Tuzla Ermeni Yetimhanesi, asıl adıyla Kamp Armen’in yeniden inşası onaylandı.

Diken‘de yer alan habere göre, yeni bir bina inşa edilmesi için 8 Nisan’da yıkılan Kamp Armen’in tekrar inşası için gerekli imar değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce (İBB) oybirliğiyle kabul edildi.

Kamp Armen Ermeni halkına iade edilmişti

Devletin 1982 yılında el koyduğu Kamp Armen’in Tuzla’daki binası hakkında verilen yıkım kararının 5 Mayıs 2015’te uygulamaya geçmişti.

Yıkım işlemlerini durdurmak için girişimlerde bulunan Kamp Armen Dayanışması, bin 500’ü aşkın çocuğa ev sahipliği yapmış olan kampın Ermeni halkına iade edilmesini talep etmişti.

Kamp Armen Dayanışmasına destek veren birçok kişi ve kurum 175 gün boyunca kamp alanında nöbet tutmuş, yıkım kararı geri çekilmiş, kamp ‘gerçek sahipleri’ne iade edilmişti.

Agos Gazetesi, yıkımın durdurulması haberini, “Çocuklar başardı, Hrant Ahparig (Kardeşimsin Hrant). Bakarsın, üç vakte kadar yine çocuklar koşuşturur, cıvıldar Kamp Armen’in bahçesinde. Tam da istediğin üzere…” sözleriyle duyurmuştu.

Yeni bir yetimhane inşa edilecek

Kamp Armen’in arazisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin oybirliği ile verdiği kararla, vakfın da isteği doğrultusunda ‘Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı’ kategorisine alındı.

Böylelikle, Kamp Armen’in arazisinde yeni bir yetimhane binası inşa edilebilecek.

Yapılan plan değişikliğine göre bu alanda ‘halk eğitim merkezi, bilgi-beceri-meslek edindirme kursları v.b. gibi eğitim yapıları kültür merkezleri, sinema-tiyatro-sergi-konser- konferans salonları v.b kültürel yapılar, sosyal yardım birimleri v.b. işlevler, kütüphane, yurt, huzurevi, yetiştirme yurdu, rehabilitasyon, güçsüzler evi, v.b.gibi tesisler’ yer alabilecek.

Öte yandan plan notlarına “Konut ve ticari birimler yer alamaz” ibaresi de eklendi. 4 bin 840 metrekare alanda hazırlanan projede, yıkılan kamp binasının yeniden yapılması ve yeşil alanın korunması öngörülüyor.