Ana SayfaGüncelDarbe Araştırma Komisyonu raporuna görüş süresi uzatıldı

Darbe Araştırma Komisyonu raporuna görüş süresi uzatıldı

ANKARA – TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nun açıkladığı rapora ilişkin görüş sunulması için belirlenen tarih uzatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması amacıyla 4 Ekim 2016 tarihinde çalışmalarına başlayan ve 4 Ocak tarihinde çalışmalarını sonlandıran Darbe Komisyonu, taslak raporunu 26 Mayıs’ta açıklamıştı.

Muhalefetin yeteri kadar araştırma yapılmadan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile çalışmalarını sona erdirdiği eleştirilerini yönelttiği komisyonun açıklanan taslak rapor için komisyon üyesi vekillerin görüş sunma süresinin ise 5 Haziran tarihinde sona ereceği belirlenmişti.

Komisyon üyeleri Mithat Sancar, Aytun Çıray, Zeynel Emre, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, Mehmet Erdoğan ise belirlenen sürenin 655 sayfaya yaklaşan raporun incelenmesi için kısa bir süre olduğuna dikkat çekmişti.

HDP’li Mithat Sancar raporun yazım sürecine komisyon üyelerinin dahil edilmediği için raporu açıklanana kadar inceleme şanslarının olmadığı ve görüş bildirme süresinin bu sebeple yetersiz olduğu gerekçeleriyle Komisyon Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Başvuru sonrası rapora dair görüş bildirme süresi 12 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

[irp posts=”37059″ name=”Hulusi Akar’ın ifadesi: MİT’e darbe ihbarını, büyük bir planın parçası sandık”] [irp posts=”36775″ name=”İstihbarat yalanlamıştı: O binbaşı saatler önce MİT’e ‘Darbe olabilir’ demiş”]