Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın duruşma tarihi belli oldu

Demirtaş’ın duruşma tarihi belli oldu

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması 6 Eylül’de görülecek. Demirtaş hakkında 142 yıla kadar ceza isteniyor.

4 Kasım 2016’da gözaltına alınan ve tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında 10 ay sonra hakim karşısına çıkacak.

Demirtaş hakkında 142 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan davanın ilk duruşması 6 Eylül’de Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İddianamede Demirtaş, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “suçu ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama”, “suç işlemeye alenen tahrik etme”, ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” iddialarıyla suçlanıyor.

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, davanın 11 Ocak tarihinde Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığını, ancak “güvenlik gerekçesi” ile Ankara’ya nakledildiğini belirterek, “Müvekkilimin tutuklandıktan 10 ay 2 gün sonra hakim huzuruna çıkacak olması kabul edilemez bir durumdur” değerlendirmesinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından 4 Kasım tarihinde evine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alınmış ve tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne gönderilmişti.

 

Previous post
'Yönetilebilirliğin' son bulduğu çağ - RAÚL ZIBECHI
Next post
Venezuela AB Bakan Yardımcısı Gil: ‘AP’nin konumu açık bir biçimde müdahaleci’