Ana SayfaDünyaErdoğan ‘AB’den takvim aldık’ demişti, Reuters: ‘Takvim yok, ilişkiler Erdoğan’ın adımlarına bağlı’

Erdoğan ‘AB’den takvim aldık’ demişti, Reuters: ‘Takvim yok, ilişkiler Erdoğan’ın adımlarına bağlı’

HABER MERKEZİ – Reuters, geçen hafta AB yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmelerin “olumlu bir hava” içerisinde geçtiğini ancak ikili ilişkilerin bundan sonraki seyrine ilişkin yeni bir anlaşmaya veya takvim üzerinde uzlaşmaya varılamadığını bildirdi. İlişkilerde ilerleme sağlanmasının Erdoğan’ın AB’de rahatsızlık yaratan bazı konularda atacağı adımlara bağlı olduğunu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta içerisinde NATO liderler toplantısına katılmak üzere gittiği Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile de bir araya gelmişti. Erdoğan bu temasların “olumlu” geçtiğini söylemiş ve AB’den 12 aylık bir takvim alındığını ifade etmişti.

Ancak Reuters’in haberine göre görüşmelerde herhangi bir takvim üzerinde uzlaşma sağlanmadı.

Reuters’a konuşan üst düzey AB yetkilileri üzerinde uzlaşılmaya varılmış herhangi bir takvim olmadığını söyledi.

AB yetkilileri, bu yıl içinde Türkiye ile orta ve üst düzeyde toplantılar yapmayı umduklarını ancak ikili ilişkilerde ilerleme sağlanmasının Erdoğan’ın AB’de rahatsızlık yaratan bazı konularda atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Yetkililer, Erdoğan ile Tusk ve Juncker arasındaki görüşmelerin “iyi” ve “yapıcı” geçtiğini ifade ederken, bir kaynak da, “Hiçbir şekilde düşmanca değildi ancak her iki taraf da herkesin malumu olan tutumlarını tekrarlamakla yetindi” dedi.

Yetkililer, bundan sonrasında ilişkilerin gidişatını Erdoğan’ın atacağı adımlara bağlı olduğunu belirtti.

Reuters, AB’de rahatsızlık yaratan konuların başında Türkiye’nin “terörle mücadele yasalarının” kapsamının fazla geniş olması ve bu düzenlemelerin muhalifleri cezalandırılmak için kullanılmasının geldiğini ifade etti.

Habere göre, AB’de rahatsızlık yaratan diğer konular arasında ise Kürtlerin yanı sıra basın ve akademiye yönelik kötü muamele ve Erdoğan’ın 16 Nisan referandumunun ardından daha fazla güce sahip olmak için attığı adımlar yer alıyor.


Kaynak: BBC Türkçe

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Gezi direnişi Tweet'i
Sonraki Haber
HDP Sözcüsü Osman Baydemir hakkında yakalama kararı