Ana SayfaGüncelErdoğan ile Merkel ‘sıkıntı yaratan konuları’ görüştü

Erdoğan ile Merkel ‘sıkıntı yaratan konuları’ görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel’de Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü. İkilinin görüşmede “iki ülke arasında sıkıntı yaratan konuları” ele aldıkları açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’nin düzenlendiği Brüksel’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilimin yaşandığı dönemde yapılan görüşme sonrası taraflardan bir açıklama gelmedi.

Almanya Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert ise görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ve Merkel’in “iki ülke arasında sıkıntı yaratan konuları” ele aldıklarını belirtti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Seibert açıklamasında, “Başbakan Merkel’in Alman vekillerin yurt dışı misyonlarında Alman askerlerini ziyaret etmesinin şart olduğuna bir kez daha dikkat çektiğini” belirtti.

Merkel’in talebi: Deniz Yücel serbest bırakılsın

Seibert, Merkel’in Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarına hukuk devleti ilkelerine uygun muamelede bulunulmasını ve özellikle de gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını talep ettiğini ifade etti.

Seibert açıklamasında, iki liderin görüşmesinde İncirlik konusunda Almanya’nın istediği ilerlemenin sağlanıp sağlanmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi vermedi.

Merkel: Görüşme olmazsa askerler İncirlik’i terk edecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel Brüksel’deki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaret izni verilmezse, askerleri İncirlik’ten çekeceklerini belirtmişti.

Parlamento ordusuna sahip olduğumuz için askerlerimizin Alman federal meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmesinin şart. Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede açıkça dile getireceğim. Aksi takdirde askerlerin İncirlik’i terk etmesi gerekecek.