Ana SayfaGüncelErdoğan partisinin grup toplantısında: ‘Açık söylemek lazım AK Parti devrimcidir’

Erdoğan partisinin grup toplantısında: ‘Açık söylemek lazım AK Parti devrimcidir’

HABER MERKEZİ – AKP’ye genel başkan olmasının ardından ilk kez grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’yi hem “muhafazakar” hem “devrimci” diye nitelendirdi. Erdoğan, “Hak ve özgürlükler konusunda atılamayan adımlar, bizim dönemimizde atılmıştır” ifadelerini kullandı.

16 Nisan referandumunun ardından AKP kongresinde partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıl sonra ilk kez partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşması öncesi AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım konuştu.

“AKP genel başkanlığı görevini aldığım günden bu yana hiçbir yanlışın içinde olmamaya gayret ettim” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

Halk oylamasında yapılan değişikliklerden üç tanesi hemen uygulamaya girdi. Bunlardan en önemlisi, seçilen cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilme şartının ortadan kaldırılması ve Cumhurbaşkanımızın AK Parti ile tekrar buluşmasını sağlayan maddedir.

Bugün, bu maddenin gereği yerine getiriliyor. Aslında daha önce, 2 Mayıs’ta ilk adımı attık ve sayın Cumhurbaşkanımız’ı, kurucu genel başkanımızı AK Parti ile tekrar, kurucusu olduğu partisiyle buluşturduk.

Ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı.

Erdoğan AKP’ye genel başkan olmasına ilişkin “Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasının getirildiği yeniliklerden biri de, cumhurbaşkanının partili olmasının önünün açılmış olmasıdır. Anayasa değişikliğimizin kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de, gerçek manada cumhuriyeti de, gerçek manada refahı da getiren parti AK Parti olmuştur.

AK Parti demokrattır. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda, icraatlarda şu veya bu ülkenin değil sadece milletin ne dediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine husumet göstermeyen herkesi tüm farklılıklarına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür.

AK Parti elbette aynı zamanda muhafazakardır. Milletimizin tarihine, kültürüne, değerlerine saldırılmasına, tahribine karşı çıkmış bu değerlere sımsıkı sarılmıştır.

‘AKP devrimcidir, bizim attığımız adımları hanginiz attı?’

Açık söylemek lazım AK Parti, devrimci bir partidir. Batı ne diyordu, “AK Parti bir sessiz devrim gerçekleştirdi” diyordu. Türkiye’nin en etkili değişimleri AK Parti dönemlerinde yaşanmıştır. Hak ve özgürlükler konusunda atılamayan adımlar, bizim dönemimizde atılmıştır. Devrimciyiz diyenlere söylüyorum, AK Parti’nin attığı adımları AK Parti’den önce hanginiz attınız? Siyasi partilere yaşam hakkı vermediniz. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz, hatta partinizin başındaki zat kalktı dedi ki, “Ankara’da savcılar varmış” dedi. Niye? AK Parti’nin varlığı onları ürkütüyordu. Ya bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversitelerin kapısından kovan siz olmadınız mı? Hüngür hüngür ağlayan kızlarımızı sokaklarda yürüyen siz olmadınız mı? Nerede eğitim özgürlüğü, nerede inanç özgürlüğü? “Benim sınıfımdan olanlarla olun” mantığı, özgürlük tanımında yoktur. Hamd olsun bizim şu an böyle bir sıkıntımız yok.