Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Baykal’ın ‘Abdullah Gül’ açıklamasına yanıt: Bu tamamen fitne hareketidir

Erdoğan’dan Baykal’ın ‘Abdullah Gül’ açıklamasına yanıt: Bu tamamen fitne hareketidir

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal’ın ‘Abdullah Gül’ açıklamaları için “Bu tamamen bir virüs hareketidir, fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Kabinede revizyon olacak mı?” sorusuna yanıt verirken CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın Abdullah Gül açıklamasını da değerlendirdi.

Rusya ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bugün yapacağı görüşmeye ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Ekonomik ilişkilerde ele alacağımız konular olduğu gibi, bölgesel konularda Suriye bu işin başını çekmekte. Bunun yanında Irak konularımızdan biri. İnşallah Soçi’de alınan kararların hayata geçirilmesine dair bundan sonra ne yapacağımızın planlamasını yapacağız. Sayın Putin’le iki ülke ilişkilerinin eski seviyesine çıkması için yoğun çaba harcıyoruz. Siyasi olarak en üst düzeyde tesis ettiğimiz bir güven ortamı var. Siyasi, ticari ekonomik kültürel ve turizm alanlarında bunun olumlu yansımalarını siz takip ediyorsunuz. Bunun daha da artarak devamını istiyoruz. Stratejik alanlardan olan enerji konusuna da büyük önem veriyoruz. Son dönemlerde ciddi adımlar attık Türk Akım projesi ilerliyor. Santralleri ne kadar öne çekersek bunun iki taraf için de iyi olacağını belirtiyorum.

Ekonomik ve ticari sıkıntıların ivedilikle çözüme kavuşturulması gündemimiz arasındadır. Ne Rusya’nın ne Türkiye’nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi bile yoktur. Birçok alanda ticaret hacmi hedeflerine ulaşmak istiyorsak birlikte bir gayret içerisinde olmamız şart.

En önemli gündem başlığı Suriye. Suriye meselesinde oldukça verimli bir işbirliğimiz söz konusu. Siyasi çözüm umudunun tekrar yeşermesi için birçok adım attık. Siyasi çözüm artık ortak hedefimizdir. Suriye’de nüfuzu olan ülkelerin artık elini taşın altına koyması gerekir. Şunu da bilmek gerekir ki nüfuzun ötesinde 911 kilometrelik sınırı olan Türkiye’nin konumu her şeyin üstündedir.

Kabine değişikliği

Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin ise şunları kaydetti:

Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Sayın Başbakan da bana böyle bir teklifle gelmiş değil. Sayın Başbakan’la beraber görüşmemiz gereken konular vardı bu konularıda görüştük. Genel Başkan olduktan sonra, nasıl bir değişiklik bekleyelim? Sizler doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz.

‘Bu tamamen fitne hareketidir’

Deniz Baykal’ın Abdullah Gül açıklamasını değerlendiren Erdoğan, şunları ifade etti:

Bunu değerlendirmeyi tamamen gereksiz buluyorum. Bu tamamen bir virüs hareketidir, fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın.

Deniz Baykal ne demişti?

CHP Milletvekili Deniz Baykal, “Cumhurbaşkanı adayı olacak kişi CHP’nin başına geçmeli” açıklamasında bulunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde arkasında olacaklarını belirten Baykal, Abdullah Gül’ün isminin gelmesi halinde ise bunu ‘ciddiye alacağını’ söylemişti. Baykal aksi bir durumda da kurultaya gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

  Baykal: Yüzde 49'u tutmanın yolu, adayı netleştirmek; Gül ismini de ciddiye alırım