Ana SayfaGüncelErdoğan’dan belediyelere talimat: Kendi dilimizden olmayan tabelaları sökün

Erdoğan’dan belediyelere talimat: Kendi dilimizden olmayan tabelaları sökün

HABER MERKEZİ – Tabelalarda ve statlarda kullanılan Türkçe dışındaki yabancı kelimeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelere “Bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda” talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda konuştu.

Belediyelere Türkçe’nin kullanımı konusunda talimat veren Erdoğan, “Bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda” dedi.

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Eskiden kıraathane vardı. Şimdi bakıyorsunuz buraların isimler kulüp olmuş, kafeterya olmuş. Ne güzel kıraathanemiz var. Burada kitap, gazete oku. Kahveni, çayını iç. Burada sohbetle beraber zenginleş; ama bunlar yerini bu kafeteryalara, kulüplere terfi etti. O da bizim dilimiz değil; ‘club’. Bu, benim değil ki benim olanı niye kullanmıyoruz? Bunları kullanalım.

Bunları belediyelerimize yaygınlaştırıyoruz. Diyoruz ki ‘Bunları engelleyin, bütün bu tabelaları sökün’. Bu senin doğal hakkın. Neye müsaade edersen onu asmak zorunda; ama yaptıramıyorsunuz. Herkes bir yerlere şirin görünmenin gayreti içinde. Kurultayımızın inanıyorum ki bir sonuç bildirgesi olacaktır. Bu sonuç bildirgesinin içinde bunların yer almasında büyük fayda var.