Ana SayfaGüncelErdoğan’dan BM’ye: Böyle bir şey olabilir mi?

Erdoğan’dan BM’ye: Böyle bir şey olabilir mi?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’i eleştirerek, “Bir ülke bir karara, atılan bir adıma ‘hayır’ diyorsa oradan bir kararın çıkması mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hindistan’da Jamia Millia İslamia Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora töreninde konuştu.

Birleşmiş Milletler’i hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

Dünya 5’ten büyük derken bunu kastediyorum. Şu anda tüm dünyanın kaderini 5 ülkenin eline, diline nasıl bırakabiliriz? Bir ülke bir karara, atılan bir adıma ‘hayır’ diyorsa oradan bir kararın çıkması mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda BM Güvenlik Konseyi’nde adalet var mı? Asla!

“Biz kime kendimizi sevdireceğiz?”

“Erdoğan bunu söylediği zaman sert oluyor, sevilmez oluyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı, “Tamam da biz kime kendimizi sevdireceğiz? Biz, dünya mağdurlarına, mazlumlarına kendimizi sevdirebiliyorsak bu bize yeter” diye konuştu.

Esad’ın Suriye’de hala iktidarda olmasını eleştiren Erdoğan, “Milyona yakın insanı öldüren, bir devlet terörü estiren katil Esad hala Suriye’nin başında durabiliyorsa, bu Birleşmiş Milletlere rağmen, artık söylenecek söz kalmamıştır” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1 MAYIS | Diyarbakır'da 'Hayır' vurgusu: 'Ülkeye barış gelecek, mutlaka kazanacağız'
Sonraki Haber
İran'dan Türkiye'ye kınama ve çağrı: Operasyonları durdurun