Ana SayfaGüncelErdoğan’ın talimatı sonrası spor camiası ‘alarmda’: Yalnızca bir gün sonra ilk adım Galatasaray’dan

Erdoğan’ın talimatı sonrası spor camiası ‘alarmda’: Yalnızca bir gün sonra ilk adım Galatasaray’dan

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Statlardan Arena ismi kalkacak” talimatının ardından stadının ilk ismini değiştiren kulüp Galatasaray oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan futbol stadyumlarındaki ‘arena’ isimlerinin kaldırılacağını belirterek “Biz arenalara karşıyız, bakana talimatı verdim, arena isimlerini stadyumlardan kaldıracağız” açıklaması sonrası ilk adım Galatasaray’dan geldi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Erdoğan’ın talimatından yalnızca bir gün sonra konuyla ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisindeki Türk Telekom Arena’nın isminin Türk Telekom Stadyumu olarak değiştirilmesine karar verildi.

Kulüp başkanı Dursun Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stadyumlarda “Arena” ifadesinin kaldırılmasına yönelik çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirterek, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısı üzerine yönetim kurulu olarak stadyumun isminin değiştirilmesi kararını aldık. Tesisimizin yeni ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu oldu.

Erdoğan’dan bakana, bakandan valiliklere talimat

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı da stadyumlardan “Arena” ifadesinin kaldırılması için valilikleri uyardı.

Bakanlık yetkilileri, Spor Genel Müdürlüğüne bağlı tesislerin hiçbirinde resmi olarak ‘Arena’ ifadesinin kullanılmadığını vurgulayarak, bu nedenle konuyla ilgili bir yaptırımın söz konusu olmadığını bildirdi.

Ancak, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında valilikleri stat isimlerinin düzeltilmesi yönünde uyardığı aktarıldı.