Ana SayfaDünyaFransa’da seçime saatler kala Macron’a siber saldırı

Fransa’da seçime saatler kala Macron’a siber saldırı

HABER MERKEZİ – Fransa’da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna saatler kala, bilgisayar korsanlarının Emmanuel Macron’un ekibine ait çok sayıda yazışma ve belgeyi internette yayınladığı bildirildi.

Fransa’da merkez sağın Cumhurbaşkanlığı adayı Emmanuel Macron’un kampanya ekibi, birçok dosyalarının siber saldırıyla çalındığını açıkladı.

Macron’un seçim kampanyasını yürüten ekibe ait elektronik postalar ile kurduğu “En Marche!” (Yürüyüş) adlı harekete ait yazışmalar cuma gece yarısı internette yayınlandı.

Macron’un ekibi tarafından yapılan açıklamada bunun, “kuşku ve yanlış bir bilgi” yaymak için yapılan “ağır ve koordineli bir saldırı” olduğu belirtildi.

İnternete Macron ve ekibine ait belgelerin yanı sıra sahte belgelerin de konduğu kaydedildi.

Merkez sağın adayı Emmanuel Macron seçimlerde aşırı sağın adayı Marine Le Pen’e karşı yarışacak.

Seçimlerle ilgili yayın yasağı nedeniyle Macron konuyla ilgili yeni bir açıklama yayımlayamıyor.

Macron’un ekibi olayı geçen yılki ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin e-postalarının siber saldırıyla çalınıp kamuoyuna sızdırılmasına benzetti.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 23 Nisan’da yapılmış, liberal çizgideki Macron ile sağ popülist Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen ikinci tura kalan adaylar olmuştu.


Bu haber DW Türkçe ve BBC Türkçe’den derlenmiştir.