Ana SayfaEkolojiGeçen yıl yapılamamıştı: Hıdrellez bu yıl Ahırkapı’da kutlanacak

Geçen yıl yapılamamıştı: Hıdrellez bu yıl Ahırkapı’da kutlanacak

HABER MERKEZİ – ‘Baharın müjdecisi’ olarak nitelendirilen Hıdrellez Bayramı bu sene Ahırkapı’da kutlanacak.

‘Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi’ olarak görülen Hıdrellez Bayramı artık gelenek haline geldiği üzre bu yıl da İstanbul Ahırkapı’da kutlanacak.

5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan kutlama saat 19.00’da Ayasofya Müzesi önünden Ahırkapı’ya yapılacak yürüyüşle başlayacak.

Kutlamaya ilişkin bianet’e konuşan Ahırkapı Müzisyenler Derneği’nden Mehmet Demirdöven nam-ı diğer Pire Mehmet, Valilik ve Kaymakamlıktan izinlerin alındığını söyledi.

Ahırkapı Müzisyenler Derneği ve Kumbara Kafe/Sanat tarafından düzenlenen şenliğe katılım ücretsiz olacak.

Geçen yıl yapılamamıştı

Şenlik geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldıralar sebebiyle yapılamamıştı.

Bu yıl ise tüm renkleriyle devam edecek olan şenlik mahalle halkının katkılarıyla hazırlanıyor.

Ahırkapı’nın kentsel dönüşüme tabi tutulması ve dolayısıyla giderek bir oteller bölgesine dönüşmesi sebebiyle kutlamanın Ahırkapı’da yapılmasının önemli olduğu belirtiliyor.

Hıdrellez’in hikayesi

Ahırkapı Müzisyenler Derneği’nden Pire Mehmet’in anlatımıyla Hıdrellez’in hikayesi ve Ahırkapı’daki kutlamaların tarihi şöyle:

Ben Selanik’ten gelme bir muhacirim. Oralarda Romanların baharın gelişini kutladığı bu bayrama biz Kakava derdik. İstanbul’a gelince yine Ahırkapı’da, kendi mahallemizde kutlamaya devam ettik. Bir gün o dönemler müzisyenlik yaptığım yerin sahibi bu kutlamaları böyle bir şenliğe dönüştürmek isteyip istemediğimi sordu. Bunun üzerine 2002’den bu yana bizler Hıdrellezi yani baharın gelişini Ahırkapı’da kutluyoruz… Herkes geliyor, eğleniyor, dans ediyor ve gece yarısı dağılıyor. Her sene kalabalık bir katılım oluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gidenlerin ardından – ARİF ALTAN
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Parti içi kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız