Ana SayfaGüncelGerekçe ‘cezaevinde açlık grevi yapmaları’: Gülmen ve Özakça’ya ‘disiplin’ soruşturması

Gerekçe ‘cezaevinde açlık grevi yapmaları’: Gülmen ve Özakça’ya ‘disiplin’ soruşturması

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eyleminin 84. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya cezaevi idaresince “hapishanede açlık grevi yapmaktan disiplin soruşturması” açıldı. İki eğitimci savunmalarında açlık grevinin hapishaneyle ilgisi olmadığını, zaten açlık grevindeyken tutuklandıklarını söylediler.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra işe iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 84’üncü gününde cezaevinde devam ediyor.

Tutukluluklarının 8. gününde olan Gülmen ve Özakça’ya hapishane idaresince “açlık grevi yapmaktan disiplin soruşturması” açıldığı öğrenildi.

Eğitimcilerin avukatlarından Selçuk Kozağaçlı’nın aktardığına göre iki eğitimciye de “açlık grevinde olmaları” nedeniyle disiplin soruşturması açılmış.

bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan Kozağaçlı “Onlar da disiplin soruşturması çerçevesinde verdikleri savunmalarında, zaten açlık grevinde olduklarını, açlık grevinin hapishane koşullarıyla ilgisi olmadığını belirttiler” derken, henüz bu ifadelerine bir yanıt gelmediğini aktardı.

Sağlık durumları

Gülmen ve Özakça’nın su, şeker ve tuzun yanı sıra, B vitamini aldığı bilgisini de paylaşan Kozağaçlı, aldıkları B vitaminin türü konusundaki tartışmalarla ilgili de şunları söyledi:

Her ikisine de B vitamini kompleksi olan Benexol veriliyor. Kendi doktorlarına danıştığımızda da, bu ilacın içerisindeki B vitamini miktarı gözetildiğinde kullanılabileceğini söyledi. Onlar da doktorla görüştü, şu anda verilen kompleksin gerekli faydayı sağlayacağını biliyorlar.

İki eğitimcinin de kilo kaybının ve halsizliklerinin sürdüğünü, kas ağrılarının başladığını ve hareketlerinin yavaşladığını aktaran Kozağaçlı, şunları aktardı:

Görüşe yürüyerek geldiler. Hapishane idaresi Nuriye için tekerlekli sandalye tahsis etti. Ancak sandalyeyi, aynı hücrede kaldığı mahpusların itmesine izin verilmedi. Nuriye de gardiyanların yardımcı olmasını kabul etmediğinden sandalyeyi kullanamıyor.

Umutlular, neşeliler, karamsarlığa kapılmadılar. Dışarıdaki desteği takip ediyorlar, heyecanlılar. Selamlarını gönderdiler.