Ana SayfaGüncelGezi aileleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevinde

Gezi aileleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Gezi direnişinde yaralananlar ve eylemlerde hayatını kaybedenlerin aileleri, 74 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için 1 haftalık açlık grevine başladı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 74’üncü gününde.

Gezi direnişi sırasında öldürülenlerin aileleri ve direniş boyunca eylemlerde yaralananların oluşturduğu Gezi Şehit ve Gazileri Platformu da Gülmen ve Özakça için bugün (21 Mayıs) İstanbul Kadıköy Çarşı Ayia Efimia Kilise Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla dayanışma açlık grevi başlattı.

Yapılan açıklamada, açlık grevindeki iki eğitimcinin taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulunularak bir haftalık destek açlık grevine başlandığı ilan edildi.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu üyeleri birer günlük açlık grevleri ile 1 hafta boyunca dayanışma nöbeti tutacaklarını açıkladı.

Açıklamaya Sami Elvan, Gülsüm Elvan, Emel Korkmaz ve Ali Ayvalıtaş ile Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray da katıldı.

Sami Elvan, Gezi aileleri olarak nerede bir hak ihlali varsa orada olmaya çalıştıklarını belirterek “Canımızı aldılar daha ötesi yok. Bu insanların da canını vermemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Emel Korkmaz ise şunları söyledi:

Ben de bir anne olarak başka anneler ağlamasın diye Nuriye ve Semih’in öncülüğünde KHK mağdurlarının yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim.

Ali Ayvalıtaş da Nuriye ve Semih’e destek verdiğini söyleyerek haklarının verilerek açlık grevinin bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Son olarak söz alan Gülsüm Elvan da geçtiğimiz haftanın anneler günü olduğunu ancak evlatlarının gelmediğini belirterek “Onlar da annelerine bir hediye götürmek isterdi ama işlerinden oldular” dedi.