Ana SayfaGüncelGüzel Sanatlar Fakültesi’nde Da Vinci için ‘estetik bağlamda’ helva kavurup, dua ettiler

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Da Vinci için ‘estetik bağlamda’ helva kavurup, dua ettiler

HABER MERKEZİ – Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlileri ve öğrenciler ressam Leonardo Da Vinci’nin ölüm yıl dönümünde helva kavurup, dua okudu.

Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki öğretim görevlileri ve öğrencileri, eserleri dünyaca ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin ölüm yıl dönümünde ilginç bir etkinliğe imza attı.

Öğretim üyeleri ve öğrenciler önce bahçede büyük bir kazanda helva kavurdu ardından ise ressam ve haritacı olarak bilinen ve yaptıkları eserlerle dünyaca tanınan Leonardo da Vinci için dua edildi.

Yapılan etkinliği değerlendiren öğrenciler, söz konusu etkinliğin “kültür”ü ve “gelenekleri” hatırlattığını ifade ederken, okul adına “estetik” vurgu yapıldığını iddia etti.

‘İlişkisel estetik bağlamında’

Bu etkinlikleri her yıl yaptıklarını söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Özlem Vargün, Bugün burada ilişkisel estetik bağlamında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri olarak bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi ve ekledi:

Kendi kültürümüzden bir şeyler katarak geçmiş dönemlerde yaşayan sanatçıları anmak istedik. Andığımız kişiler içinde Leonardo da Vinci ve Napolyon var.

Previous post
CHP'li Altıok'tan Soylu'ya: Silopi'de deliller karartıldı mı?
Next post
Fransa'da seçime saatler kala Macron'a siber saldırı