Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Hayır’ protestosunu paylaşmak suç: Çok sayıda sosyal meyda hesabına erişim engeli

‘Hayır’ protestosunu paylaşmak suç: Çok sayıda sosyal meyda hesabına erişim engeli

HABER MERKEZİ – Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 40 Twitter, 2 Facebook ve 4 internet sitesine erişim engeli getirilirken çok sayıdaki Twitter paylaşımı da kaldırıldı. Engellemelerin odağında ise “YSK protestoları”nda yapılan paylaşımlar ve bu paylaşımları yapan hesaplar oldu.

Çok sayıda sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

Bunun yanı sıra bazı hesaplardan yapılan paylaşımların da mahkeme tarafından kaldırılmasına karar verildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, “Terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden kamu düzeninin ve milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesine bağlı olarak içeriğin çıkarılmasına/erişimin engellenmesine dair tedbir kararı, 5651 sayılı kanunun 8/A maddesinin 2. fıkrası uyarınca onaylanmasına karar verilmiştir” denildi.

BirGün’ün haberine göre erişim engelinin getirildiği paylaşımlar ise 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ‘mühürsüz oy’ların kabulüne ilişkin aldığı kararın protesto edilmesini içeriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in Kadıköy’de ‘Hayır’ protestolarında attığı iki Tweet hakkında da aynı gerekçeyle erişim yasağı geldi.

Erişim yasağı kararı alınan o hesaplar ve paylaşımlar şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sadece bir haftada bir yıla dahi sığmayacak ihlaller silsilesi: Tutuklamalar, ihraçlar, açlık grevleri, cezasızlık...
Sonraki Haber
10 EKİM DAVASI | 'Alanda hiçbir güvenlik önlemi yoktu'