Ana SayfaDünya‘Hemen şimdi Barış’: Binlerce İsrailliden Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesi çağrısı

‘Hemen şimdi Barış’: Binlerce İsrailliden Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesi çağrısı

HABER MERKEZİ – Tel Aviv’de İsrail işgalini eleştiren solcu hareket ‘Şimdi Barış’ın çağrısıyla sokağa çıkan binlerce İsrailli, Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesini istedi.

İsrail’in en büyük ikinci kenti olan binlerce İsrailli Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesi talebiyle sokağa çıktı.

Gösteriye katılan eylemciler “İki devlet, bir umut” yazılı dövizler taşıdı.

Kimi dövizlerde de 50 yıldır süren İsrail işgaline dikkat çeken, “Yeter! Hemen şimdi barış” ifadeleri okundu.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Batı Şeria ve Kudüs’ün doğusundaki İsrail işgalini eleştiren solcu hareket ‘Şimdi Barış’ın çağrısıyla düzenlenen gösteride 15 bin civarında İsrailli yer aldı.

‘Şimdi Barış’

‘Şimdi Barış’ın lideri Avi Buskila, gösterinin “İşgal, şiddet ve ırkçılığı destekleyen bir hükümetin getirdiği umutsuzluğa karşı” düzenlendiğini vurguladı.

Buskila şu ifadeleri kullandı:

Artık İsraillilere, Filistinlilere ve tüm dünyaya İsrail halkının önemli bir bölümünün İsrail işgaline karşı olduğunu ve iki devletli çözümden yana olduğunu gösterme zamanı geldi.

Gösteride ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın mesajına da yer verildi. Abbas mesajında, “Uyum, güvenlik ve istikrar içinde yaşamanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı ve İsrail’i Filistin’i bir devlet olarak tanımaya ve işgali sona erdirmeye çağırdı.

Muhalif İşçi Partisi lideri İzak Herzog da gösteriye katılarak ‘iki devletli çözüm’e desteğini gösterdi. Herzog, Rabin Meydanı’nda yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu korku salmakla ve barışa yönelik fırsatları kaçırmakla suçladı.




Önceki Haber
Müezzinoğlu açıkladı: 'Kıdem tazminatı düzenlemesi' Bakanlar Kurulu’na sunuluyor
Sonraki Haber
Mizojini, edebiyat ve kadının ikili yansıması