Ana SayfaEkolojiHıdrellez tüm coşkusuyla Ahırkapa’da kutlandı

Hıdrellez tüm coşkusuyla Ahırkapa’da kutlandı

HABER MERKEZİ – ‘Baharın müjdecisi’ olarak nitelendirilen Hıdrellez Bayramı büyük bir katılım ve coşku Ahırkapı’da kutlandı.

‘Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi’ olarak görülen Hıdırellez Bayramı İstanbul Fatih ilçesine bağlı Ahırkapı semtinde davul, darbuka, klarnet ve zurnalar eşliğinde kutlandı.

Alana çok sayıda yiyecek-içecek tezgahları kurulurken, Ahırkapılılar ile yerli ve yabancı turistlerin kutlamalara ilgisi büyük oldu.

Müzik eşliğinde kutlanan bayram dolayısıyla sokaklar dolup taştı.

Bayram dolayısıyla rengarenk ve ulusal kıyafetler giyinen, başlarına çiçekler takan Romanların eğlencesi saatlerce sürdü.

Hıdrellez’in hikayesi

Ahırkapı Müzisyenler Derneği’nden Pire Mehmet’in anlatımıyla Hıdrellez’in hikayesi ve Ahırkapı’daki kutlamaların tarihi şöyle:

Ben Selanik’ten gelme bir muhacirim. Oralarda Romanların baharın gelişini kutladığı bu bayrama biz Kakava derdik. İstanbul’a gelince yine Ahırkapı’da, kendi mahallemizde kutlamaya devam ettik. Bir gün o dönemler müzisyenlik yaptığım yerin sahibi bu kutlamaları böyle bir şenliğe dönüştürmek isteyip istemediğimi sordu. Bunun üzerine 2002’den bu yana bizler Hıdrellezi yani baharın gelişini Ahırkapı’da kutluyoruz… Herkes geliyor, eğleniyor, dans ediyor ve gece yarısı dağılıyor. Her sene kalabalık bir katılım oluyor.

Geçen yıl yapılamamıştı

Şenlik geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldıralar sebebiyle yapılamamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Ozan Kaplanoğlu tutuklandı
Sonraki Haber
Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Silopi açıklaması