Ana SayfaÇeviri‘İşgale karşı toprakları özgürleştirmek için’: Atina’dan Rojava’ya Yunanistanlı anarşistler

‘İşgale karşı toprakları özgürleştirmek için’: Atina’dan Rojava’ya Yunanistanlı anarşistler

HABER MERKEZİ – Rojava’da IŞİD’e karşı verilen mücadele Yunanistanlı anarşistlerin de dikkatini çekiyor. ‘Doğrudan demokrasi uygulandığı’ gerekçesiyle Rojava’yı ‘anarşist toprak’ olarak tanımlayıp,  IŞİD’e karşı savaşmak için Rojava’ya giden anarşistler, “Atina’dan Rojava’ya toprakları özgürleştirmek ve işgallere karşı dayanışıyoruz” diyor.


Çeviri – Derleme: EZGİ GÜL


Yunanistan’da çıkan günlük gazete Eleftheros Typos, Yunanistan ve dünyanın farklı ülkelerinden birçok anarşistin IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye’nin Rojava bölgesine gittiklerini yazdı.

Daha önce Yunanistanlı yetkililer, Rojava’da Yunanistanlı anarşistlerin Kürt yerel güçleriyle birlikte IŞİD’e karşı savaştığını doğrulamıştı.

Yunanistanlı anarşistlerin Rojava’da savaşmak üzere bölgeye gelişi, ilk anarşist hareketlilik değil. Birçok uluslararası ajans, ‘doğrudan demokrasi uygulandığı’ gerekçesiyle Rojava’yı ‘anarşist toprak’ olarak nitelendiriyor.

Gazete, son dönemde “Yunanistanlı anarşistler tarafından oluşturulan RUIS, ‘The Revolutionary Association of Internationalist Solidarity’nin (Enternasyonalist Devrimci Dayanışma Birlikleri) bölgede etkin rol almaya başladığını” yazdı.

‘Atina’dan Rojava’ya: İşgallere karşı dayanışıyoruz’

Eleftheros Typos tarafından paylaşılan fotoğraflarda üniforma giyen anarşistler, Yunanca bir sloganın yazdığı bir duvarın önünde duruyor.

Sloganın Türkçe çevirisi ise “Atina’dan Rojava’ya. Toprakları özgürleştirmek için kanının akması gerekebilir. İşgallere karşı dayanışıyoruz”

Başka bir fotoğrafta ise ellerinde silah olan anarşistler Yunanca ‘Geri adım atmak yok’ yazan bir duvarın önünde duruyor.

İki slogan da Rojava’da en çok tanınan anarşist organizasyonlardan biri olan RUIS imzası taşıyor.

Yunanistanlı anarşistler: ‘Savaş bitince ülkemize geri dönüp mücadeleye devam edeceğiz’

Eleftheros Typos gazetesi, “Rojava’da savaşan Yunanistanlı anarşistlerin internette paylaştıkları fotoğrafların üstlerinde yer verdikleri ‘savaşçılar burada gerilla güçleri tarafından eğitilecek ve geri döndüklerinde anavatanlarında da bu taktikleri uygulayacak’ notu, güvenlik güçlerinin dikkatini çektiğini” yazdı.

Gazete, ‘Yunanistanlı otoritelerin durumun farkında oldukları ve önlem aldıkları’ iddiasında.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'ın 59 köyündeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, 43 köyde yasak ilan edildi
Sonraki Haber
Cinsel saldırı ve gasp davasında 'yüzük imitasyon' indirimi