Ana SayfaGüncel‘IŞİD, 4 HDP’li milletvekilini öldürmeyi planladı’

‘IŞİD, 4 HDP’li milletvekilini öldürmeyi planladı’

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Davası için Adıyaman’dan gönderilen dosyalarda yer alan bir bilgi notuna göre, IŞİD’in 4 HDP’li milletvekilini evlerinde öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve bir IŞİD’linin iddianamesinde yer alan ifadelerde, IŞİD sınırdan geçirdiği beş üyesine Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) dört Kürt milletvekilini öldürtmek için çalışma yaptığı yansıdı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde 101 kişinin hayatına kaybetmesine yol açan IŞİD katliamının ardından Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama dosyasına Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nden gönderilen bir iddianame daha eklendi.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre iddianamede yer alan bilgi notunda ise IŞİD’in Türkiye’ye yönelik çeşitli saldırı planları yer aldı. Bu planlar arasında HDP’li milletvekillerine yönelik saldırı hazırlığı dikkat çekti.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndan savcılığa gönderilen bilgi notunda, Suriye’den Türkiye’ye geçen beş IŞİD mensubu tarafından saldırıların planlandığı, bu kişilerin birbirlerinden bağımsız hareket ettikleri belirtildi. İlk saldırıların HDP bürolarına yönelik yapılması ve Kürt nüfusun yoğun olarak yaşamadığı illerin seçilmesi planlandı.

Meclis tatildeyken saldıracaklardı

IŞİD’in HDP’ye yönelik ikinci saldırı planında ise HDP milletvekillerine suikast hazırlığı yer aldı.

IŞİD’in isimleri açıklanmayan dört Kürt milletvekilini öldürmeyi kararlaştırdığı bildirilen nota göre, Meclis tatildeyken bu isimlere saldırı düzenlenecekti.

HDP’li Yıldırım: Şaşırtıcı değil

BirGün’e konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, IŞİD’in milletvekillerine yönelik saldırı girişimlerinin ilk olmadığını söyledi.

HDP’nin daha önce Adana ve Mersin İl binaları ile 5 Haziran 2015’teki mitinginin bombalı saldırılara maruz kaldığını hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

HDP’nin demokratik seçimlerle geriletilemeyeceği öğrenildikten sonra bu türden saldırıların hedefi olduk. Milletvekillerimizin evlerinde öldürülmek istenmesi de şaşırtıcı değil. IŞİD milletvekillerimizi evlerinde öldüremedi ama başka bir zihniyet aynı milletvekillerimizi cezaevine gönderdi. Bunlar HDP’yi geriletmek için yapılmış sistematik saldırılardır.