Ana SayfaGüncelİstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi’nin teması: ‘Coğrafya’

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi’nin teması: ‘Coğrafya’

HABER MERKEZİ – 25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi bu yıl ‘Coğrafya’ temasıyla gerçekleşecek. Sergi ile LGBTİ +’ların queer sanatın İstanbul sanat çevresindeki görünürlüğünü arttırmak amaçlanıyor.

İstanbul’da Onur Haftası kapsamında 2009 yılından bu yana düzenlenen sergi bu sene 17 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında Galeri BU’da gerçekleştirilecek.

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi’nin bu yıl ki teması, ‘Coğrafya’ olarak belirlendi. ‘Coğrafya’nın seçilme nedeni ise şöyle açıklanıyor:

Politik olanın bireysel, bireysel olanın da politik olduğu ve sınırlanması güç bir kavram olduğu için, hem bedenden hem topraktan yola çıkan bir terim olduğu için seçildi.

Amaç görünürlüğü arttırmak

Serginin düzenleyicisi olan İstanbul Onur Haftası Sergi Komisyonu, serginin Onur Haftası’nda açılmasının nedeninin, sanatçı LGBTİ+’ların ve queer sanatın İstanbul sanat çevresindeki görünürlüğünü ve sahip olunan kısıtlı alanı arttırmak olduğunu belirtti.

Düzenleyici komisyon ‘Coğrayfa’ temalı sergi için sanatçılara açık çağrı yaparak, eserlerinin sergide yer almasını isteyenlerin 30 Mayıs gününe dek başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

‘İsyan ve Onur’dan ‘Coğrafya’ya

Sergi 2009 yılında “İsyan ve Onur”, 2010 yılında “Aile”, 2012 yılında, 2014’te “Baskı, Haz ve Beden”, 2015 ve geçtiğimiz sene “Nerden nereye” temasıyla yapılmıştı.