Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar Batman’daki istismara yönelik sessizliğe karşı sokağa çıkıyor

Kadınlar Batman’daki istismara yönelik sessizliğe karşı sokağa çıkıyor

HABER MERKEZİ – Kadınlar, Batman’da çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuşa yönelik sessizliğe karşı sokağa çıkıyor. Kadın örgütleri “Tecavüzün kefaleti olmaz, tecavüz satın alınamaz” sloganı ile 17 Mayıs’ta kentte eylem düzenleyecek.

Batman’da 14 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ve ardından aylardır sistematik olarak fuhuşa zorlandığı, bu olayın tek bir çocukla sınırlı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), kentte istismarın hedefi olan çocuklar için eylem çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada, 14 yaşındaki çocuğun maruz bırakıldığı sistematik cinsel istismar ve fuhuş olayının büyük bir organizasyon olduğu belirtilirken, ‘kentin tanınan isimleri’ olduğu gerekçesiyle birçok failin kefaletle serbest bırakılmasının ise daha vahim olduğu ifade edildi.

Konuya dair soruşturmaya gizlilik kararının getirildiğinin anımsatıldığı açıklamada “Yargının Kürt kadınları ve çocukları söz konusu olunca aldığı kararlar tam bir kadın düşmanlığı biçiminde açığa çıkmaktadır” denildi.

Yargının daha önceki kararlarına atıfta bulunulan açıklamanın devamında şu çağrı yapıldı:

Biz bu tavrı N.Ç. ve Siirt davalarından bilmekteyiz. Bu duruma karşı Batman kadınları ile dayanışmak, tecavüz mağduru kızlarımızın mücadelesini yürütmek ve yargının tecavüzcüleri kefaletle serbest bırakma kararına itiraz etmek için DTK, HDP, DBP kadın meclis ve temsilleriyle, kapatılan kadın kurum bileşenleri ile 17 Mayıs 2017 tarihinde ‘Tecavüzün Kefaleti Olmaz. Tecavüz Satın Alınamaz’ sloganı ile Batman’da olacağız. Türkiye kadın hareketleri ve feminist grupların bu mücadelemize destek vereceklerine inanıyor ve eylemimize davet ediyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Batılı kamera tersine döndü': Mülteci çocuklar kendi hikayelerini çekiyor
Sonraki Haber
🎬 İstanbul'da Nordik Film Günleri