Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar cinsel saldırıya karşı sokakta: ‘Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun’

Kadınlar cinsel saldırıya karşı sokakta: ‘Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun’

HABER MERKEZİ – Yoğurtçu Kadın Forumu, Kadıköy’de bir kadının cinsel saldırıya maruz bırakılması, tecavüzün meşrulaştırılması ve kadınların kamusal alandan soyutlanmaya çalışılmasına karşı tüm kadınları sokakta buluşmaya çağırıyor.

Yoğurtçu Kadın Forumu (YFK), Kadıköy’de 20 Mayıs Cumartesi gecesi bir kadının cinsel saldırıya maruz bırakılması ve tecavüzün normalleştirilmesi çabalarına karşı 26 Mayıs Cuma akşamı saat 21:30’da eylem yapacak.

“Geceleri de, Sokakları da, Meydanları da Terk Etmiyoruz” diyen kadınların eylem için yayımladıkları  çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

Biz kadınlar her yaşta, her konumda, her meslekte; evde, işte, okulda, sokakta her yerde ve her saatte erkeklerin cinsel taciz ve saldırılarına maruz kalabiliyoruz.

“Tecavüz meşrulaştırılamaz”

20 Mayıs Cumartesi gecesi yanı başımızda, her gün yürüdüğümüz Kadıköy Osmanağa Mahallesi’ nde oturduğu çaycıda tuvaletin yerini soran bir kadına, çaycının çalışanı tecavüz etti; yakındaki iş hanında bulunan tuvaletin yerini gösterme bahanesiyle takip ederek.

Erkek- devletin tecavüzcüleri koruyan tavrı, kadınları kamusal alanlardan uzaklaştırmaya yönelik söylemleri ve tecavüze uğrayan kadınları suçlu gösterme çabası kuşkusuz ki tecavüzü meşrulaştırmaya yarıyor; erkeklere tecavüz suçunun cezasız kalabileceğini söylüyor. Fakat #TecavüzMeşrulaştırılamaz!

“Susmak suça ortak olmaktır”

Kadınlar cuma akşamı Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda (eski havuz) buluşup, sokakları hep birlikte dolaşarak “gecelerin de meydanların da kadınların olduğunu” ve asla terk etmeyeceklerini haykıracaklar.

Cinsel saldırının yaşandığı Osmancık Sokak’taki çaycıya da yürüyecek olan kadınlar, “BU SOKAKTA TECAVÜZ VAR” diyerek erkek şiddetinin normalleştirilmesini protesto edecekler.

“Çünkü susmak suça ortak olmaktır” diyen YFK’li kadınlar, herkesi şiddete tanık olduğunda izlemek yerine müdahale etmeye çağırıyor.

 

Previous post
'Canavar' adı verilen trenlerdeki mültecilere yemek uzatan Azizeler
Next post
Nuriye Gülmen’den mektup var: Bizi unutmayın, elbette kazanacağız